Ristet blomkål med tahindressing og olivenpuré
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | blomkål |
- | olivenolie |
- | salt og sort peber |
Tahindressing
4 spsk. | Tahin med top |
1 dl. | vand |
- | citronsaft |
- | salt og sort peber |
Olivenpuré
- | oliven I olie |
- | tomater semitørrede |
- | krydderurter |
Sådan gør du
-
1Del blomkålen i 4, skær evt. stokken fra. Skyl blomkål, og vend med lidt salt, peber og olivenolie. Læg den i et fad og sæt i ovnen ved 250 C i ca. 15-20 min. Tilberedningstiden skal tilpasses størrelsen på blomkålen. Den er bedst, når en lille, spids kniv kan glide ind med let modstand.
-
2Mens blomkålen er i ovnen, piskes tahin med vand til en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
-
3Oliven, krydderurter og tomater hakkes sammen til grov puré. Servér blomkål med tahindres-sing og olivenpuré eventuelt med groft brød, et kogt æg eller f.eks. kogt couscous vendt med lidt citronsaft, olivenolie og kryd-derurter.