Millionbøf med lidt ekstra grønt
HOVEDRET

Millionbøf med lidt ekstra grønt

Barndommens powerret, millionbøf, får besøg af pastinak og champignon og bliver både lidt sundere og med lidt mere intens umamismag. Lav en god kartoffelmos med smør – og drys med friskhakket persille på toppen.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
4 stk. små løg halverede og i skiver
4 stk. pastinakker i tern
200 g champignon i skiver
400 g hakket kalve- eller oksekød 10-12%
0.5 l. grøntsagsbouillon
1 tsk. ribsgele
lidt evt kulør
lidt salt og sort peber

Jævning

3 spsk. hvedemel
0.75 dl. vand

Tilbehør

- kartoffelmos
- friskhakket persille

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en sauterpande, og steg løg og pastinak over middel varme under omrøring i ca. 5-6 min., til de er let gyldne og næsten bløde. Tilsæt champignon og steg yderligere 2-3 min. Tag grøntsagerne af panden.   
  2. 2
    Skru lidt op for varmen, og brun så kødet af i ca. 5 min. Hak det i mindre stykker undervejs, så det findeles. Hæld grøntsagerne tilbage i panden igen sammen med bouillon. Lad det simre i ca. 10 min., så smag fra grøntsager og kød giver smag til sovsen.   
  3. 3
    Jævn sovsen med meljævning eller saucejævner under omrøring. Lad sovsen koge op, til den tykner let. Smag til med ribsgele, salt, peber og evt. et par dråber æbleeddike. Giv den evt. lidt farve med et par dråber sovsekulør.  
  4. 4
    Server millionbøffen rygende varm ledsaget af kartoffelmos.