Millionbøf med lidt ekstra grønt
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olie |
4 stk. | små løg halverede og i skiver |
4 stk. | pastinakker i tern |
200 g | champignon i skiver |
400 g | hakket kalve- eller oksekød 10-12% |
0.5 l. | grøntsagsbouillon |
1 tsk. | ribsgele |
lidt | evt kulør |
lidt | salt og sort peber |
Jævning
3 spsk. | hvedemel |
0.75 dl. | vand |
Tilbehør
- | kartoffelmos |
- | friskhakket persille |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en sauterpande, og steg løg og pastinak over middel varme under omrøring i ca. 5-6 min., til de er let gyldne og næsten bløde. Tilsæt champignon og steg yderligere 2-3 min. Tag grøntsagerne af panden.
-
2Skru lidt op for varmen, og brun så kødet af i ca. 5 min. Hak det i mindre stykker undervejs, så det findeles. Hæld grøntsagerne tilbage i panden igen sammen med bouillon. Lad det simre i ca. 10 min., så smag fra grøntsager og kød giver smag til sovsen.
-
3Jævn sovsen med meljævning eller saucejævner under omrøring. Lad sovsen koge op, til den tykner let. Smag til med ribsgele, salt, peber og evt. et par dråber æbleeddike. Giv den evt. lidt farve med et par dråber sovsekulør.
-
4Server millionbøffen rygende varm ledsaget af kartoffelmos.