Rødbedehummus med rygeost
- 4 Personer
Ingredienser
240 g | kogte kikærter (hjemmekogte eller svarende til 1 dåse kikærter) |
1 stk. | rødbede Kogt rødbede |
0.5 stk. | citron Brug saften fra en halv citron |
2 spsk. | rygeost |
2 spsk. | vand (evt. kogevandet fra kikærterne) |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | hvidløg |
lidt | salt og lidt peber |
Sådan gør du
-
1Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
-
2Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med rødbede, citronsaft, rygeost, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
-
3Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være nøddeagtig og balanceret, ikke fad og flad.
-
4Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.