Pulled pork sliders med chilimayo og frisk grønt
AFTENSMAD

Pulled pork sliders med chilimayo og frisk grønt

En af de mest klassiske måder at servere pulled pork er i en burgerbolle, her laver vi dem i ministørrelse, som sliders, så er de nemmere at spise. Brug gerne en rest pulled pork til at lave retten.
  • 4 Personer

Sliders

12 g slider-boller eller små, hjemmelavede boller
600 g færdig pulled pork
100 g salat, f.eks. krølsalat
100 g rødbedespirer eller solsikkespirer
4 skiver friske tomater, i skiver
2 skiver avocado, i skiver

Chilimayo

2 dl. god mayonnaise, evt. hjemmelavet
2 tsk. chilisauce (gerne thai-chilisauce, alternativt rød karrypasta)
1 tsk. røget eller stærk paprika
1 fed hvidløg, presset
- saften af 1 lime
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 150/135 grader varmluft.
  2. 2
    Kom pulled pork i et ovnfast fad, dæk med stanniol og lun det i ovnen, evt. sammen med boller, i ca. 15 min (alternativt kan bollerne ristes på en grillpande eller brødrister).
  3. 3
    Rør alle ingredienser til chilimayo sammen i en skål, og smag til med lime, salt og peber. Sæt den gerne på køl indtil servering.
  4. 4
    Server sliderbollerne smurt med chilimayo og fyld dem med den lune pulled pork og det forskellige grønne fyld: salat, spirer og grønt.

Tip!

Gem eventuelle rester af chilimayo i et glas på køl. Spis det inden for 3-4 dage. Server gerne fritter af søde kartofler til pulled pork sliders.