Fajitas med pulled pork og chimichurri
AFTENSMAD

Fajitas med pulled pork og chimichurri

Pulled pork er ofte lidt tung og spicy mad, men sammen med en syrlig og forfriskende chimichurri (en form for sydamerikansk urtesalsa), frisk grønt og lune tortillas bliver det lettere og endnu mere lækkert.
  • 4 Personer

Tortillas

4 hvedetortillas
200 g færdig pulled pork
1 rødløg
100 g spirer fx hvidløgsspirer (alternativt blandet salat)
2 avocadoer i skiver
125 g creme fraiche
- Friske koriander kan undlades

Chimichurri

1 tsk. hel spidskommen
2 håndfulde Friske koriander eller persille
3 forårsløg
1 fed hvidløg
2 limefrugter
3 spsk. neutral olie
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn eller 185 grader varmluft. Pak stakken af tortillas i stanniol, og lun dem i ovnen i ca. 10 minutter.
  2. 2
    Steg den færdiglavede pulled pork på en pande ved middel varme i ca. 5-7 minutter.
  3. 3
    Skær rødløg i skiver, og kom dem op i en skål. Tilsæt lidt salt, og hæld kogende vand over løgskiverne. Lad dem trække 3-5 minutter, og hæld derefter vandet fra igen.
  4. 4
    Rist spidskommen på en tør pande over middel varme, indtil det begynder at dufte. Kom den ristede spidskommen op i en lille skål.
  5. 5
    Hak koriander og forårsløg fint, og kom det op i skålen med spidskommen. Pres hvidløget, og tilsæt det. Pres saften af limefrugterne, og tilsæt den sammen med olien. Smag til med salt og peber.
  6. 6
    Server de lune tortillas med stegt pulled pork, hvidløgsspirer, de bløde rødløgskiver, avocado i skiver, chimichurri, creme fraiche og evt. lidt ekstra frisk koriander til pynt.

Tip!

Du kan bruge forårsløg i stedet for rødløg - dem behøver du ikke at hælde kogende vand over.