Asiatisk nudelsalat med pulled pork
- 4 Personer
Rødkålssalat
- | 1/2 rødkål eller 1 spidskål |
2 spsk. | neutral olie |
- | Saften af 2 lime |
1 tsk. | rørsukker |
1 spsk. | sojasauce |
1 tsk. | fiskesauce (kan udelades) |
2 stk. | forårsløg, finthakkede |
1 fed | hvidløg, finthakket |
1 stk. | rød chili, finthakket |
400 g | færdig pulled pork |
100 g | glasnudler |
1 stk. | mango i skiver |
100 g | ærtespirer eller andre typer spirer |
1 håndfuld | ristede cashewnødder eller sesamfrø, til drys |
Sådan gør du
-
1Skær rødkålen i meget tynde strimler, enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
-
2Pisk olien sammen med limesaft, chili, rørsukker, soja, fiskesauce, forårsløg og hvidløg. Smag dressingen til med lime, soja og sukker, og vend den i rødkålen.
-
3Lad salaten trække min. 10-15 min inden servering.
-
4Steg den pulled pork sprød og gylden på en pande over middel varme, det tager ca. 5-7 min.
-
5Hæld kogende vand over glasnudlerne, og lad dem trække i 3-5 min., til de er møre.
-
6Hæld vandet fra, og vend glasnudler med et par dråber olie, så de ikke klistrer sammen.
-
7Fordel glasnudlerne i 4 skåle, og top med rødkålssalat, den lune pulled pork, skiver af mango, ærtespirer og drys evt. med cashewnødder eller sesamfrø.
Tip!
Brug gerne en asiatisk inspireret rub til den pulled pork til denne salat. F.eks. bestående af fivespice, chiliflager, salt og sukker.