Varm rødbedesalat med linser og stegt laks
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | rødbeder |
3 spsk. | olie |
1 | skalotteløg (finthakket) |
2 fed | hvidløg (finthakket) |
3 spsk. | teriyaki sauce |
2 spsk. | hvidvinseddike |
2 dl. | belugalinser (sorte linser) |
1 dl. | vand |
3 | forårsløg |
- | salt og peber |
- | Olie, til stegning |
4 | laksesteaks |
Peberrodsdressing
200 g | creme fraiche |
- | Friskrevet peberrod, efter smag |
0.5 | citron |
- | salt og peber |
- | Evt. lidt sukker |
- | finhakket purløg |
Sådan gør du
-
1Skræl rødbederne, og skær enderne fra. Skær rødbederne i tern på cirka 1 x 1 cm. Hak skalotteløg fint, og pres hvidløgene.
-
2Varm olien i en lille sauterpande eller gryde, og steg løg, hvidløg og rødbeder over middel varme i 5 minutter. Hæld derefter teriyaki sauce og hvidvinseddike ved.
-
3Skyl linserne i en sigte under rindende koldt vand, og hæld dem i gryden sammen med vandet. Lad det hele simre ved lav varme i 15-20 minutter. Steg laksen, mens linserne og rødbederne simrer.
-
4Drys laksestykkerne med salt. Varm olien på panden, og steg laksen (på skindsiden først) ved middel varme i cirka 4 minutter på hver side, til den er gylden og fast.
-
5Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt, peber, citron, peberrod og evt. sukker.
-
6Smag rødbedesalaten til, så snart linserne er møre. Skær forårsløgene i tynde skiver, og vend dem i rødbedesalaten.
-
7Server den stegte laks med den varme rødbedesalat og peberrodsdressingen.
-
8Drys med finthakket purløg.
Tip!
Prøv at lave salaten med pastinak eller persillerod i stedet for rødbede. Brug lidt mindre almindelig sojasauce som alternativ til teriyaki.