Fiskelagkage - en hæmningsløs lagkage af brød og fisk
- 8 Personer
Ingredienser
3 dåser | tun |
4 dl. | cremefraiche 18% |
1 dl. | mayonnaise |
1 stk. | rødløg. stort |
3 stk. | æg hårdkogt |
3 spsk. | kaviar |
1 bundt | dild finthakket |
- | peber hvidt |
- | salt |
24 stk. | skiver sandwichbrød |
lidt | smør |
Garnering:
2 dl. | mayonnaise |
2 dl. | cremefraiche 18% |
3 håndfulde | krølsalat snittet |
500 g | pillede rejer |
200 g | røget laks |
10 stk. | agurker |
1 stk. | citron |
1 bundt | grøn asparges |
Sådan gør du
-
1Start med fyldet.
-
2Afdryp tunen, kom den i en stor skål, og findel med en gaffel.
-
3Rør cremefraiche og mayonnaise med tunen.
-
4Hak løget meget fint og vend med tunen.
-
5Hak æggene fint og vend i sammen med kaviar og dild.
-
6Smag til med salt og peber.
-
7Skær det yderste af brødkanten af, læg 2X3 skiver brød på fadet tæt sammen i en rektangel, og smør kanterne med lidt smør som klæbemiddel.
-
8Smør en tredjedel af fyldet ud på brødet. Helt ud til kanten.
-
9Læg 2x3 skiver brød på, og fordel en tredjedel af fyldet på brødet.
-
10Gentag og slut af med et lag brød.
-
11Pak nu lagkagen godt ind i film, så den ikke kan blive tør nogen steder..
-
12Læg et stort skærebræt over og læg noget tungt, for eksempel 4 dåser tomater, på, og lad tårtan ligge i dette pres natten over i køleskabet.
-
13Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smør ud over lagkagen, også kanterne.
-
14Brødet skal være helt dækket.
-
15Nu skal man i gang med at pynte.
-
16Damp aspargeshoveder møre i letsaltet vand i 1 minut og afkøl helt.
-
17Drys salat på kanterne af lagkagen.
-
18Fordel nu rejer, laks, agurk og citronskiver i et smukt mønster.
-
19Opbevar i køleskab, men tag ud, 30 minutter før den skal serveres.
Tip!
Se også Samvirkes snapseguide