Vi løber i Randers: Løbeturene handler ikke kun om motion
Hvordan fik du ideen til "Vi løber i Randers"?
»Vi var 3 venner, der var i samme fitnesscenter, som gerne ville lave et løbehold. Tidspunktet skulle passe ind i dagligdagen, og vi fandt ud af, at lørdag morgen var mest realistisk. I begyndelsen var det meningen, at det kun skulle være et hold i fitnesscentret, men der var ikke så stor tilslutning. Kammerater, der ikke kom i fitnesscentret, ville gerne være med. Derfor fik de lov til at tage med, og så voksede interessen. Herefter lavede vi en facebookgruppe, der gjorde opmærksom på, at vi løb i Randers hver lørdag klokken 9. Vi meldte os også til Fladbroløbet og købte et restlager af orange trøjer og lavede et tryk, hvorpå der stod: Vi løber i Randers, lørdag klokken 9, og så blev gruppen større.«
Fakta
- Vi løber i Randers startede i 2016
- Initiativet støttes af sponsorer fra det lokale forretningsliv i Randers.
- Stifter Lone Foesgaard Rasmussen og værterne arbejder på frivillig basis.
- Det er gratis at deltage.
- Sæson: Hele året.
Se facebookgruppen "Vi løber i Randers" for mere information
Hvad er konceptet?
»Folk skal vide, at de kan være sikre på at mødes i et fællesskab. Det skal være ukompliceret. Man ved, hvad man får. Løbetur, kaffe og hygge til sidst. Det skal være en legeplads og et frirum for voksne. Et sted, hvor man kan være sig selv. Mange dukker op, fordi de ikke har mod på at gå i fitnesscenter. Tilflyttere til byen, ensomme og for eksempel også tidligere alkoholmisbrugere, som bruger fællesskabet til at holde sig væk fra deres misbrug, er med. Men der er også supergode løbere, der bare kan lide fællesskabet. Vi har en, der træner til landsholdet i baneløb, det motiverer ham til at blive en god løber, fordi der ikke er samme pres på hans præsentationer her.«
Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil være en del af løbefællesskabet?
»Man dukker bare op, fordi du bliver spottet med det samme. Alle, der er tilmeldt, møder op i de orange trøjer. Der bliver taget hånd om dig, hvis du er ny. En af de 12 værter byder dig velkommen, og du får udleveret en T-shirt, og så taler man om, hvad man vil. Den orange trøje er vigtig, fordi den symboliserer, at man er en del af fællesskabet.«
Hvad får man ud af det som deltager, hvis man beslutter sig for at være en del af "Vi løber i Randers"?
»Det kommer an på, hvad man bruger det til. Det, deltagerne sætter pris på, er, at der ikke er nogen forventninger til, at du har noget smart tøj på el.lign. Du kan være dig selv. Værterne er meget opmærksomme på, at alle kan være med og ikke står alene. Alle er velkomne.«
Hvad er årsagen til, at I er blevet en succes?
»At det er ukompliceret. Der er så mange løbeklubber og fællesskaber, hvor der stilles krav til at være opdelt i A-B-C grupper. Det gør vi ikke. Vi løber. Dem, der er hurtige, må tilbage og hente de andre. Der bliver ikke serveret kaffe, før alle er i mål. Deltagerne har også igangsat andre arrangementer. For eksempel gåholdet, De vandrende pinde, der er opstået på baggrund af nogle skadede løbere, som savnede fællesskabet. Derudover er der lavet et festudvalg, der tager initiativer til en masse sociale arrangementer.«