Undgå økonomiske hovedpiner ved dødsfald

Når en person dør indefryses alle bankkonti. Det kan skabe en del problemer, hvis vedkommende var del af en fællesøkonomi, så det er en god ide at sørge for, at pengene til afbetaling lånet ikke fryser fast.

Når dødsfaldet meldes til kirkekontoret, vil alle afdødes bankkonti automatisk fryses fast, og alle betalinger vil blive standset.

Bankkontoen fastfryser automatisk

Det sidste man har brug for, når man mister sine kære, er problemer med at betale sine regninger og mad. Men hvis man ikke ved, hvordan økonomien omkring et dødsfald er skruet sammen, kan man hurtigt komme i problemer.

Når dødsfaldet meldes til kirkekontoret, vil alle afdødes bankkonti automatisk fryses fast, og alle betalinger vil blive standset. Hvis afdøde var en del af en fællesøkonomi, kan det gå hen og blive et stort problem for den efterladte ægtefælle eller kæreste.

Hav en ekstra konto parat

Vil du undgå, at økonomien bliver et problem, når døden indtræffer, kan det være en ide at oprette en konto, som din ægtefælle ikke har noget med at gøre.

Det kan også gøres efter dødsfaldet, det vigtigste er blot, at din pension eller løn ikke går ind på den konto, der er frosset fast efter dødsfaldet, så du ikke får mulighed for at bruge dem. Hvis det sker, kan du ikke få fat i dem igen før dit første møde i skifteretten. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Behandlingstid på 3-4 uger

Fælleskontoen vil være spærret indtil det første møde i skifteretten, hvor boet skal gøres op. Det møde vil som oftest foregå 3-4 uger efter dødsfaldet. De fleste pengeinstitutter vil acceptere, at der bliver hævet penge til begravelsesudgifterne.

Der kan dog gå længere tid, hvis der er indsigelser i skifteretten. Det kan være uenighed om, hvordan arven skal fordeles eller hvordan boet skal behandles.