Tjek vinterdækkene - forsikringen dækker ikke, hvis de er slidte

Få styr på vinterdækkene, inden det bliver glat. Kommer du ud for en ulykke, kan du risikere, at forsikringsselskabet ikke vil dække din skade, hvis du ikke har sørget for, at dine dæk er lovlige.
Vinterdæk i sne

Lovlige vinterdæk kan ikke bare svare sig, når det gælder trafiksikkerheden. Du risikerer også, at forsikringsselskabet ikke dækker din skade, hvis dækkene er for slidte.

Husk 1,6 millimeter dækmønster

Slut med slidte sutter. Så kort kan det egentlig siges. For nedslidte bildæk er både til fare for dig selv og dine omgivelser og kan i værste fald betyde, at forsikringen ikke dækker. Det fortæller Forsikring & Pension, der er forsikring-og pensionsselskabernes brancheorganisation.

Hver 6. kører på ulovlige dæk

Kommer man ud for en ulykke, hvor man for eksempel kører i grøften, kigger forsikringsselskaberne typisk på, om dækkene er lovlige.

Et dækfirma har tidligere undersøgt danske biler og deres tilstand, når det gælder dækkene. Og op mod hver 6. danske bil kører rundt på dæk, som ikke længere er lovlige.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ulovlige dæk kan betyde nej til erstatning

Overholder dine dæk ikke reglerne for eksempelvis mønsterdybde, kan forsikringsselskabet sige nej til at betale dig erstatning.

"Forsikringen ser som udgangspunkt ikke på, om det er sommer- eller vinterdæk, man kører rundt på, men om dækkene er i lovlig stand. Dækkene skal som minimum have en mønsterdybde på 1,6 mm, ellers er de ulovlige," forklarer konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

I Danmark er det ikke, som i Sverige og Tyskland, lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren.

Artiklen er opdateret 12.11.2015

Læs mere om