Sylt mirabellerne nu

Mirabeller kan blive til en sød marmelade eller skarp mirabelchutney.
fire mirabeller

Mirabeller naturel smager ikke af meget, de skal syltes

Vi vader i mirabeller


Mirabellerne regner ned over os i august. Du træder i dem, når du går tur, og de tynger grenene på mirabeltræerne, så mirabellerne hænger i plukhøjde. Mirabeller er der nok af, så du behøver ikke at være længe om at plukke et kilo eller to.

Tip

Tilsæt en skefuld revet, frisk ingefær og en hakket, frisk chili, timin og evt. hvidløg til mirabelmarmeladen, så har du mirabelchutney, du kan bruge til sammenkogte retter eller tilbehør til frikadeller, fisk eller bøf.

 


Mirabeller smager ikke af meget, når de er rå

Mirabeller mangler saft og sødme i smagen, når man sammenligner med for eksempel blommer. Mirabellerne skal syltes, så får du noget ud af dem. Har du samlet 500 gram, så prøv en skarp chutney eller en sød marmelade.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan laver du mirabelmarmelade

Du skal bruge:


500 g mirabeller
1 ½ dl vand
300 g sukker
2 spsk. citronsaft
Strimler af en økologisk citron.


Sådan gør du:

  • Skyl mirabellerne, fjern stilkene, skær dem midt over og tag stenene ud.
  • Kog mirabeller, vand, sukker og citronsaft og skaller langsomt op, tag låget af gryden, og lad marmeladen  simre i 20-25 minutter ved lav varme. Rør en gang imellem. Hæld marmeladen på skoldede glas, den kan holde sig i køleskab i ca. fire uger.
  • Du kan spise marmeladen på brød, bage den i tærte eller bruge den som fyld i en lagkage.

Læs mere om