Redaktionen anbefaler






Mirabeller naturel smager ikke af meget, de skal syltes
Mirabellerne regner ned over os i august. Du træder i dem, når du går tur, og de tynger grenene på mirabeltræerne, så mirabellerne hænger i plukhøjde. Mirabeller er der nok af, så du behøver ikke at være længe om at plukke et kilo eller to.
Tilsæt en skefuld revet, frisk ingefær og en hakket, frisk chili, timin og evt. hvidløg til mirabelmarmeladen, så har du mirabelchutney, du kan bruge til sammenkogte retter eller tilbehør til frikadeller, fisk eller bøf.
Mirabeller mangler saft og sødme i smagen, når man sammenligner med for eksempel blommer. Mirabellerne skal syltes, så får du noget ud af dem. Har du samlet 500 gram, så prøv en skarp chutney eller en sød marmelade.
Du skal bruge:
500 g mirabeller
1 ½ dl vand
300 g sukker
2 spsk. citronsaft
Strimler af en økologisk citron.
Sådan gør du:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10