Redaktionen anbefaler






Brug god 70 procents chokolade
Er du vild med Nutella og andet smørepålæg, der smager af chokolade? Så lav en sund udgave selv. Vi har fået opskriften af de to fødevarestuderende Mia Irene Christensen og Jacob Damgaard.
Nutella og andet chokoladesmørepålæg er ikke sundt. Kan du godt lide smagen af chokolade på rugbrød, er det bedre at spise en pålægschokolade mad med mørk chokolade end at spise chokoladesmørepålæg.
”Kig på indholdet af chokoladesmørepålæg. Der er masser af mættet fedt og sukker i, mens kakao og hasselnødder typisk udgør ca. 15 procent af indholdet,” siger Mia Irene Christensen.
Det er svært selv at lave et produkt, der minder om Nutella. Du skal bruge en blender eller en kværn, der kan male nødderne til en konsistens som tomatpure. Så fine skal nødderne helst være.
Vores udgave af smørpålæg med chokolade er sund med avocado, mørk chokolade og appelsin. Vi kalder den avotella. Avocadoen udgør den bløde, cremede base, mens den mørke chokolade giver masser af dejlig chokoladesmag, appelsinen balancerer fedmen, og honningen giver det søde pift. Du skal bruge et rent syltetøjsglas til avotellaen. Avotellaen smager fantastisk som dip til gulerødder eller frugt, på brød og kiks eller som topping eller fyld i lagkage og muffins.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10