Samvirke sylter grøntsager

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard sylter grøntsager til leverpostejen, salater eller kødretter. Alle slags grøntsager kan bruges.
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

Vi sylter grøntsager til leverpostej, salater eller kødretter. Alle slags grøntsager kan bruges.

Til 1 glas:

Et kvart hvidkål
1 løg
2 peberfrugter
2 spsk. fint salt
2 spsk. syltekrydderier:
Gule ennepsfrø, sort
peber, chili og rosmarin

Lage:

2 dl sukker
3 dl eddike 12%
3 dl vand

Skær kål, peberfrugter og løg i tynde strimler. Læg grøntsagsstrimlerne i en sigte, drys og vend med salt.
Lad dem trække i 30 minutter, skyl saltet  af, kram dem godt og lad grøntsagerne dryppe af i sigten.
Læg de afdryppede grøntsager i et rengjort, skoldet glas. Fyld på med gule sennepsfrø, sort peber, chili og rosmarin.
Kog en lage af sukker, eddike og vand. Lad den koge helt igennem. Hæld den hede lage over grøntsagerne i glasset.
Grøntsagerne dækkes helt af lage. Luk glasset tæt, lad det køle af og stil det så mørkt og køligt som muligt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #efterår og #sylte