Samvirke steger gammeldags frikadeller

Se Samvirkes madskribent Maria Meldgaard røre farsen med fingrene til mors klassiske frikadeller, som vi serverer en frisk blomkålssalat til.

Blomkålssalat:
1 mindre blomkål
1 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvins­eddike
1 tsk. sukker
Salt og peber
8 friske blade basilikum og en håndfuld bredbladet persille

Frikadeller:
500 g hakket kalv og flæsk
1 hakket løg
1 stort æg
3 spsk. hvedemel
1 dl mælk
1 tsk. fint salt
Peber
Smør og olie til stegning 

Rør først en dressing af olie, eddike, sukker, salt og peber.
Snit et blomkålshoved i så tynde skiver, du kan.
Hvis du har et mandolinjern, så brug det.
Vend de fine skiver blomkål i dressingen og stil skålen til side, så salaten kan trække. 

Hak et løg og læg det i en skål. Slå et æg ud i løget og tilsæt mel. Bland det hele lidt med hænderne, og tilsæt det hakkede kød. Tilsæt salt, peber og mælk og ælt videre.

Har du ringe på fingrene, så tag dem af, farsen skal æltes med hænderne.
Form farsen til ovale frikadeller, og læg dem på panden.
Dyp en gang imellem skeen i det varme fedtstof.
Steg frikadellerne ved høj varme, så de får skorpe. 5 min. på hver side. 
Vend basilikum og persille i blomkål og dressing. Det er lækkert tilbehør til frikadellerne. Kog kartofler eller skær nogle skiver groft brød, så har du et helt måltid.

Se, hvad vi ellers skriver om: #køkkenråd, #frikadeller og #opskrifter