Pocherede rabarber med creme anglaise og olivenolie
BAGVæRK

Pocherede rabarber med creme anglaise og olivenolie

Rabarbertid betyder delikate desserter. Her er en smuk anretning med sommerens syrlige stænger. Opskriften er fra Anholt Bageri og Gartneri
  • 4 Personer

Creme anglaise

4 dl. fløde
2 dl. sødmælk
1 stk. vaniljestang
2 stilke rosmarin
1 tsk. hele sorte peberkorn
120 g sukker
6 stk. æggeblommer

Bagte rabarber

1 bundt rabarber (gerne helt røde)
1 dl. hvid vermouth
300 g sukker
500 g vand
1 tsk. hele sorte peberkorn
1 stk. vaniljestang
- reven skal fra en citron
lidt rosmarin
- god olivenolie (til topping)

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at lave creme anglaise, så den kan køle ned inden servering. Du kan med fordel lave din creme anglaise dagen, før du skal servere desserten. Kom fløde, mælk, rosmarin og de hele, sorte peberkorn i en gryde. Varm gryden over svag varme. Skrab kornene fra vaniljestangen og bland dem med 1 spsk. af sukkeret. Kom de hele vaniljestænger i fløden. Når massen er varmet op - lige inden kogepunktet - slukkes der. Fjern nu rosmarin, vaniljestænger og peberkorn.
  2. 2
    I en anden skål piskes æggeblommer og sukker inklusive vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Mælkeblandingen hældes - mens den stadig er meget varm - i en tynd stråle i æggesnapsen, mens der piskes grundigt. Kom massen tilbage i gryden over middel varme. Vend cremen konstant med en dejskraber. Cremen skal varmes op til 82-84 grader (hvis man har et termometer), ellers til du kan se, at den tykner. Hvis cremen bliver for varm, kan den skille. Når cremen er tyknet, kommes den på en lufttæt beholder og sættes på køl, til den er kølet helt ned.
  3. 3
    Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Skyl og rengør rabarberne ved at skære ca. 1 cm af bunden. Skær rabarberne ud i stænger på ca. 7 cm og brug gerne kun den røde ende. Kom dem i et ildfast fad. Det er vigtigt, at fadet er lige i kanten, så det kan lukkes tæt med noget over sig. Kom de resterende ingredienser til sirup i en gryde, og bring den i kog. Hæld den kogende sirup over rabarberne. Kom ildfast låg på fadet, og sæt det i den forvarmede ovn. Bag rabarberne i 8 minutter, og lad dem afkøle i lagen. Anret 3-4 rabarber per person i en skål eller dyb tallerken og dryp lidt god olivenolie over hver anretning med en teske. Server desserten enten med creme anglaise på hver anretning eller ved siden af i en kande på bordet.