Sæt hængelås på teltet for at få erstatning

Skal du på festival eller på sommerferie i telt, skal du huske en hængelås. En hængelås på teltet gør det nemmere at få erstatning, hvis du har indbrud i teltet, lyder det fra Forsikringsoplysningen.
Telte på festivalplads

En hængelås på teltet betyder, at tyven skal tiltvinge sig adgang - og du har større sandsynlighed for at få erstatning, hvis du får stjålet fra dit telt.

Beskyt dig ved at gemme dyre ting som smartphone og kamera derhjemme

Hvert år får både gæster på festivaler og gæster på campingpladser stjålet fra deres telte. Tomme teltpladser i løbet af en festivaldag eller en stort set mennesketom campingplads indbyder desværre tyvene.

Forsikringsoplysningen, der er en del af brancheforeningen Forsikring & Pension, opfordrer til, at man tager sine forholdsregler. Først og fremmest bør du lade de dyre ting blive helt hjemme, når du tager i telt, siger Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

»Når du pakker tasken, så gå uden om spejlreflekskameraet, smykkerne og de nye gadgets. Overvej også at tage en ældre telefon med i stedet for din smartphone, som er i høj kurs blandt tyvene. Tag i det hele taget kun de mest nødvendige ting med.«

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Indboforsikringen dækker ikke alt

Når du er på festival eller camping, så tænk over, hvor og hvordan du opbevarer dine ting. Lad ikke værdigenstande ligge og flyde i teltet og sørg for at opbevare dine penge og øvrige ting tæt på kroppen. 

Kontanter og smykker er IKKE dækket af din forsikring, medmindre du råber op i tyveriøjeblikket. 

Er du udsat for tyveri, er det din indbrudsforsikring, der skal dække – indboforsikringen dækker dog kun, hvis du sætter en lås på teltet. Låsen kan være en lille hængelås, der sættes i teltets lynlås, så du har gjort det svært at få teltet op.

»Din forsikring dækker kun, hvis teltet er aflåst, og der er synlige tegn på opbrud. Ved at sætte fx en lille hængelås på, skal tyven tiltvinge sig adgang på anden - og mere synlig - vis, og så dækker forsikringen,« siger Anja Lintrup Sørensen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan begrænser du risikoen for tyveri

  • Kontanter og smykker er kun dækket, hvis du ser tyveriet og råber op, så snart, du opdager tyveriet.
  • Begræns risikoen for tyveri ved at bruge dankort og ved at sikre dig, at du ikke har værdier med, der er værd at stjæle.
  • Opbevar pung, kontanter, kamera og smartphone på kroppen.

Artiklen er blevet opdateret i forsommeren 2015