Sådan undgår du, at Google finder din facebookprofil

Popper din facebookprofil op i Googles søgeresultater? Og vil du helst undgå, at andre kan søge dine billeder frem? Ved at ændre i dine privatlivsindstillinger kan du forhindre søgemaskiner i at vise resultater fra netop din personlige facebookprofil
Hænder på computertastatur med ikoner fra sociale medier.

Husk, at det typisk tager op til et par uger, før Google har af-indekseret din profil. Så vær tålmodig, hvis du har valgt, at du ikke vil findes af søgemaskinerne. 

Google holder også øje med din Facebook-profil

Bruger tilfældige mennesker Google og søger på dit navn eller på bestemte formuleringer, du også har brugt i dine facebookopslag, kan du risikere, at Google viser indhold fra din facebookprofil som nogle af de øverste resultater.

Hvorfor vises din profil i Googles søgeresultater?

Der er 2 grunde til, at din facebook-profil dukker op i søgeresultaterne på Google og i andre søgemaskiner:

  • Facebook er et stort, meget brugt site, som samtidig har mange indgående links. Derfor mener Googles algoritmer, at siden er populær – og derfor er den relevant og skal placeres blandt de første resultater, man præsenteres for. 
  • Facebooks indstillinger tillader automatisk, at søgemaskiner crawler facebookprofiler for indhold. Derfor vil dit profilbillede, dine kommentarer og opslag blive indekseret af Google og vist i søgeresultaterne, hvis folk søger på eksempelvis dit navn eller på ord og sætninger, som indgår i noget af det, du har skrevet. 

Du kan selv forhindre, at Google tjekker din profil gennem og præsenterer indhold, du har lagt op, hvis du redigerer indstillingerne for dit privatliv. 
 

Sådan gør du: 

På en PC: 

  • I Facebook - tryk på den lille pil, der peger nedad i øverste højre hjørne
  • Vælg derefter Indstillinger
  • I venstre side vælger du ”Beskyttelse af personlige oplysninger”

Nederst i den store kolonne skifter du indstillingen til ”nej” i spørgsmålet: ”Vil du have, at søgemaskiner uden for Facebook linker til din personlige profil?”

På mobilen:

  • I Facebook - tryk på de 3 streger i nederste højre hjørne, når du har åbnet facebook-appen. 
  • Scroll ned og vælg punktet ”Indstillinger og privatlivsindstillinger”
  • Vælg punktet ”Genveje til privatlivsindstillinger”. Under punktet "Privatindstillinger" skal du trykke på " ... se flere privatindstillinger". 
  • Scroll ned til punktet ”Sådan kan folk finde og kontakte dig”
  • Tryk på ”Vil du have, at søgemaskiner uden for Facebook linker til din profil”. Vælg nej, hvis du vil slippe for at dukke op i Googles søgeresultater. 

Husk: Det tager typisk op til et par uger, før Google har af-indekseret din profil. Så vær tålmodig, hvis du har valgt, at du ikke vil findes af søgemaskinerne. 
 
Artiklen blev første gang bragt i 2018. Artiklen er opdateret, så den reflekterer ændringer i Facebook i 2021.

Læs mere om