Sådan stopper du Facebook i at holde øje med dig, når du besøger andre hjemmesider

Facebook holder øje med, hvad du interesserer dig for, hvad du læser, og hvilke sider du besøger, selvom du ikke er på Facebook. En ny funktion, der giver dig mere privatliv, gør det umuligt for Facebook at følge med i, hvad du ellers laver på nettet. Samvirke viser dig, hvordan du beskytter dit privatliv bedre.

Facebook holder øje med, hvad du laver, når du er på nettet - også selvom du ikke er logge ind på Facebook. Følg de 6 trin og slip for overvågningen. 

Facebook holder øje med din færden, selvom du ikke er på Facebook

Du har kigget på nye sko, lukket din computer ned. Næste gang du logger på Facebook, er der pludselig masser af reklamer for netop de sko, du dvælede ved i netbutikken. Smart, hvis du havde glemt linket – og endnu mere smart for annoncørerne, der kan friste dig igen og igen med produkter, du måske overvejer at købe.

Reklamerne skyldes den viden, Facebook har om dig, og som sælges til interesserede annoncører. En viden, Facebook har, fordi de holder øje med, hvad du laver, selvom du ikke er på Facebooks egen side eller i Facebook-appen. 

Sådan sletter du de ting, Facebook ved om dine besøg på andre sider

Vil du mindske overvågningen eller i hvert fald slette alle de data, Facebook har om dig allerede, kan du gøre det ved hjælp af en ny privatlivsindstilling. I vanlig Facebook-stil hedder funktionen noget så ugennemskueligt som ”Aktivitet uden for Facebook”.

Samvirke viser på de følgende billeder, hvordan det ser ud på skærmen, hvis du sletter dine data fra en mobiltelefon.

I det sidste billede fik du en forklaring om, at Facebook fortsat vil måle din aktivitet på andre sider. Det gør de også. Forskellen er nu, at de ikke knytter, hvad du laver uden for Facebooks hjemmeside eller apps, direkte til din profil.

Se, hvad vi ellers skriver om: #mobiltelefoner, #digital sikkerhed og #facebook