Sådan stopper du et løbende toilet

I dit toilet sidder der en udløbspakning. Den bliver med tiden slidt, og så begynder toilettet at løbe. Udover vandspild og striber i kummen risikerer du også en ekstra stor vandregning. For at stoppe løberiet skal du skifte pakning. Samvirke guider dig her igennem, hvordan du skifter pakning i dit løbende toilet.

Det kan være dyrt at have et løbende toilet, så løb hellere ned og hent en ny pakning.

Tjek, om toilettet løber

Det er ikke altid, du kan se, om dit toilet løber. Men du kan nemt teste det. Når toilettet har stået ubrugt nogle timer, bør kummen være tør. Hvis du holder et stykke toiletpapir ind på bagerste del af kummen, vil det blive vådt, hvis toilettet løber.

Der er forskel på toiletter

Denne guide gælder til det mest solgte toilet i Danmark nemlig et Ifö toilet med vippeknap til stort og lille skyl.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Luk for vandet

  • Ved siden af dit toilet sidder der sandsynligvis en lille lukkeventil, som du kan slukke for vandet kun til toilettet på.
  • Drej den, så der ikke kommer vand til toilettet, mens du skifter pakning.
(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Fjern vippeknappen

  • Vippeknappen kan du tage af ved at stikke en smal genstand ned mellem knap og holder og forsigtigt krænge dem fra hinanden. Eller med fingrene ved at trykke ned i den ene ende og hive i den anden.
  • Under knappen sidder en topskrue, som løsnes. Når den er løsnet, kan du tage hele knapsystemet op. Husk, hvordan det sad sammen, så du kan samle det igen, når du er færdig.

Udløbsventilen tages op

  • Tag cisternelåget af toilettet, så du kan komme til indmaden. Her finder du først udløbsventilen. Det er den, vippeknappen sidder over, og som styrer stort og lille skyl.
  • Slå den løs ved at sætte en skruetrækker mod gevindet, hvor topskruen sad fast og giv et dask. Så klikker den løs. Prøver du at vriste den løs, risikerer du, den brækker.
  • Har du ikke allerede syllet vandet ud, kommer det ud, når du tager ventilen op af cisternen.

Nu har du fundet pakningen

  • Den sidder i bunden af udløbsventilen og er lige til at pille af med fingrene. Er den lidt svær at få løs, kan du smørre den med lidt opvaskemiddel.
  • En ny pakning sættes på, så den tynde del af gummiet vender nedad.

Sæt det hele sammen igen

Når udløbsventilen skal på plads, skal du være opmærksom på, at den skal sidde, som den gjorde før, for at du kan være sikker på, den bliver helt tæt.

Følg så guiden baglæns og voila, toilettet løber nu ingen steder.