Sådan gør du din smartphone hurtigere

Er din telefon blevet lidt langsom? Venter du ofte bare for at åbne en hjemmeside eller en app? 7 tips kan gøre din smartphone hurtigere. Samvirke viser dig hvordan!

Frigør plads og spar på opdateringerne i baggrunden, hvis du vil have en hurtig smartphone.

1: Opdater styresystemet

Tjek først og fremmest om du har den nyeste version af styresystemet til din smartphone. Hver opdatering af styresystemet retter fejl og uhensigtsmæssigheder, som måske tidligere har drillet telefonen.

Appletelefoner opdaterer styresystemet sådan: Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering

Andriodtelefoner opdaterer styresystemet sådan: Indstillinger > Om telefonen > Systemopdatering eller Softwareopdatering

2: Stop den bevægelige baggrundsskærm

Det ser flot ud, men er der bevægelse eller animationer i baggrundsskærmen, sluger det masser af strøm og processorkraft på telefonen. Over tid vil de levende baggrundsbilleder gøre telefonen langsommere.

Du slår de levende baggrundsbilleder fra på lidt forskellige måder på forskellige modeller, så kig der, hvor du indstiller din hjemmeskærm eller din baggrund.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3: Slet gamle beskeder

Gamle beskeder fylder på telefonen – og sletter du dem, frigør du plads. Fri plads på telefonen er med til at gøre den hurtigere.

På en iPhone kan du få telefonen til automatisk at slette beskeder, der er mere end 30 dage gamle. Det gør du ved at gå ind i Indstillinger > Beskeder og under punktet ”Beskedhistorik” ændre indstillingerne fra Uendeligt til 30 dage.

På en Android er der ikke en automatisk funktion, der sletter beskeder efter et vist tidsrum. Du kan i stedet slette beskeder manuelt.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

4: Tjek dit netværk

Har du den rigtige mobiludbyder i forhold til der, hvor du bor og bevæger dig? Er det sløjt med dækningen, kan telefonen opføre sig langsomt. Måske skal du skifte til en anden udbyder.

På samme måde kan du tjekke, om du har god nok wifi-forbindelse. Forsøger telefonen hele tiden at få forbindelse til et wifi-netværk, bruges der masser af computerkraft i telefonen. Så er netværket ustabilt eller svagt, så slå wifi fra. Vær dog opmærksom på, at du bruger meget mobildata, hvis du konsekvent har slået wifi fra på din telefon.

5: Frigiv plads og drop widgets

Sørg for at slette videoer og billeder, du ikke længere har brug for. Jo mere af din telefons lagerplads, du bruger, jo langsommere bliver den. Hvis du ikke vil slette billeder og videoer, så flyt dem til en computer eller til en cloudtjeneste, hvor du kan tilgå dem, når du har brug for dem. På den måde fylder de ikke på telefonen.

Både på iPhones og Android-telefoner kan man bruge widgets, som kan give dig hurtigt besked om alt fra de nyeste nyheder til vejrudsigten og valutakurserne. De små widgets bruger jævnligt netforbindelse – og dermed telefonens arbejdshukommelse – på at holde sig selv opdateret. Hvis ikke dine widgets er meget nødvendige, så slå dem fra.

Slet også app’s og spil, du ikke bruger.

6: Slå opdateringer i baggrunden fra

Mange af dine apps på telefonen vil gerne opdatere i baggrunden, så de er klar med de nyeste informationer, når du trykker på dem.  Men opdateringer, der sker i baggrunden, bruger strøm på batteriet og sænker hastigheden på telefonen. Derfor bør du slå baggrundsopdateringer fra.

På en iPhone kan du slå opdateringer fra her: Indstillinger > Generelt > Opdater i baggrunden

7: Slet cache og browsertrafik

Hver gang du besøger en hjemmeside, gemmer browseren informationer, billeder og tekst, så siden kan hentes hurtigere næste gang, du besøger siden. Det hedder ”at cache” en side.

Tøm cachen i din browser på mobilen for at gøre mobilen hurtigere.

Alt afhængigt af, hvilken browser, du bruger, kan du tømme cachen gennem Indstillinger > og så vælg din browser.

Når alt andet fejler: Den ultimative løsning

Hvis du ikke oplever, at din mobil bliver hurtigere, kan du tage en backup af telefonen. Når du er sikker på, at din backup virker, så gendan telefonen til fabriksindstillingerne. På den måde sletter du alle uhensigtsmæssige indstillinger og ”bugs”, der er kommet, siden du tog telefonen i brug.

Læs mere om