Sådan finder du den rigtige størrelse cykel

Din højde, din skridtlængde og hvilken type cykel du skal have, har indflydelse på, hvilken størrelse cykel du skal vælge. Samvirke hjælper dig med at finde den rigtige cykel.
Dreng med cykel

Er du høj, skal din cykel værre større, end hvis du er lav. Det er logik, men du kan nemt måle ud, hvor stor cyklen skal være, når du skal købe ny cykel.

Frem med målebåndet

Når du skal have ny cykel, er det vigtigt, at cyklen passer til dig og til dine ben. Er cyklen for lille, vil du opleve, at du ikke kan strække knæene rigtigt - og så kan en cykeltur blive en øm fornøjelse. Bliver cyklen derimod for stor, vil have problemer med at nå jorden, når du stiger op, eller når du holder for rødt.

Du kan nemt finde den rigtige størrelse cykel. Alt, hvad du skal bruge, er:

 

  • målebånd
  • lommeregner (eller endnu bedre lidt hovedregning)

 

Mål din skridtlængde med sko på. Det er en god idé at huske skoene, da du bruger sko, når du cykler. Mål fra jordoverfladen. Tag dette mål og gang det med 2 og divider herefter med 3.

Er din skridtlængde 88 centimeter, vil du få resultatet 58,6666. Der findes en cykelstørrelse, der hedder 58,5, og det er formentlig den, der passer bedst til dig, hvis du skal have en almindelige citybike. Størrelsen er angivet i centimeter.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvilken cykel skal du have?

Ovenstående formel gælder kun, hvis du skal have en citybike eller streetbike. Det er de mest almindelige cykler i Danmark, men skal du have en racercykel eller en mountainbike, skal du have en anden stelstørrelse. Generelt kan man sige, at stelstørrelsen skal være 2 centimeter mindre end ovenstående, hvis du skal bruge en racercykel - og 10 centimeter mindre, hvis du har brug for en mountainbike.

Har du ikke mod på at måle og regne, har Danske Cykelhandlere en guide, hvor du kan bruge din højde til at få en vejledning om, hvilken størrelse cykel du skal vælge.

Læs mere om