Sådan får du styr på ledningerne med stil

Ledninger er desværre svære at undgå, men Samvirke giver her et par tips til, hvordan du kan få lidt mere styr på nogle af dem.

De små ledninger kan pakkes sammen i toiletrør

Foto: Cornelius Corneliussen

Der er et væld af små ledninger til alle de apparater, der efterhånden står i ethvert hjem. På billedet ser du journalistens eget forsøg på at få mere styr på rodekassen med mere eller mindre brugbare ledninger. Nogle af de mest støvede røg ud, og resten kom på række.

Det kræver lidt tid at samle toiletrørene sammen, men der går helt sport i at finde rør på arbejdspladsen og på besøg, indtil der er nok til alle ledningerne.

Til længere ledninger kan du bruge køkkenrulleruller, som selvfølgelig også kan klippes over alt efter behov.

Lav kunstneriske mønstre med meget lange ledninger

Foto: Tina Ellegaard Poulsen

Hvis du har en lang ledning, kan du også gøre som Maisie Maud Broadhead, der er uddannet smykkemager og en kreativ sjæl. Du kan se, hvad hun ellers laver her.

Ledningen er sat op med ganske almindelige kabelklips og en god portion tålmodighed. Du kan starte med at tegne en tynd streg, som du kan følge, hvis du ikke har mod på at sætte ledningen op direkte.

Lav et strikket skjul til ledningen

Kreativ blogger Tina Ellegaard Poulsen var træt af at se på ledningerne på væggen og mere glad for farver end de kabelskjulere i plastic, man kan få i byggemarkederne. Så en aften foran TV'et strikkede hun en skjuler, som godt nok ikke viser ledningerne, men springer i øjnene.

Du kan se hendes blog her.

Generelle tips


Hvis du har mange ledninger, som ligger sammen, kan du samle dem sammen med almindelige kabelstrips.

For at kende forskel på mange ledninger samme sted, kan du sætte klips fra brødposer eller bare tape en seddel på ledningen og skrive derpå, hvad ledningen hører til.

De ovennævnte kabelskjulere kommer i mange størrelser og med huller til montering på vægge, lofter, lister og så videre. De kan købes i de fleste byggemarkeder.

Læs mere om