Sådan får du den grønneste græsplæne

Græsset behøver ikke altid at være grønnere på den anden side. Tidligere slotsgartner John Henriksen giver dig de bedste tips til det grønneste græs.

Det er ikke nemt at få kvarterets flotteste plæne. Tidligere slotsgartner John Frederiksen giver dig genvejen til det smukkeste græs.

Sådan gør du

Din græsplæne får kun en smuk og grøn græsfarve, hvis du gøder plænen perfekt og plejer den. Samtidig får din plæne mindre mos.

Slå græsset

Slå græsset 1-2 gange om ugen i perioden april-oktober. Lad det afklippede græs blive liggende på plænen - det indeholder næringsstoffer, og dermed kan du bruge mindre gødning. Slå kun græsset i tørvejr, og når det ikke er for langt.

Gød græsplænen rigtigt

Anvend følgende gødningsplan til en almindelig græsplæne:
Gød med gødningsvand, men husk altid at læse doseringsanvisningen grundigt inden brug. Gød hellere flere gange med små doser end få gange med store doser gødning - ellers kan du overgøde plænen.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Giv plænen en topdressing

En topdressing forbedrer græssets vækstbetingelser. Lav topdressingen af 3/4 fint sand og en 1/4 kompost, som sies igennem en sigte. Strø topdressing ud om foråret i et lag på 0,5-1 cm. Bland det godt, og strø det jævnt ud på plænen. Så efter på græsplænen i større huller i plænen. På områder hvor græsset er visnet, kan du strø topdressingen ud i et tykkere lag iblandet en håndfuld græsfrø. Riv området igennem først for at lufte jorden.

Vand ikke græsplænen

Vand ikke græsplænen om sommeren. Er du først begyndt, skal du fortsætte. I kraftige tørkeperioder kan plænen svides helt af, men fortvivl ikke. Allerede 2-3 uger efter, at tørken er slut, skal der ikke mere end en kraftig byge til at gøre plænen grøn igen.

Læs mere om