tv

Sådan får du adgang til Netflix’ hemmelige indhold

Kender du de hemmelige koder? Netflix indeholder mange flere serier, flere dokumentarer og flere film, end du kan se i oversigten. Samvirke viser dig, hvordan du får adgang til indholdet.
Fjernbetjening tænder for Netflix

Find lige de film og programmer, du kan li’

Streaming af tv bliver mere og mere almindeligt, mens vi danskere bruger færre minutter foran de traditionelle tv-kanaler, når vi skal underholdes. Det viste DR Medieforsknings rapport ”Danskernes Medievaner 2016”, da den udkom i begyndelsen af 2017. Netflix er den største streamingtjeneste i Danmark, omkring en halv million husstande har adgang til at se film, serier og programmer, når det passer dem. 
 
Logger du ind på Netflix, bliver du præsenteret for en masse indhold, Netflix tror, vil interessere dig. Indholdet er udvalgt på baggrund af, hvad du tidligere har set – og hvad andre, der har samme vaner som dig, ser. Du får med andre ord Netflix’ målrettede bud på underholdning til dig, men der findes langt flere serier, film og dokumentarer end dem, Netflix umiddelbart viser dig i oversigten. 

Snyd Netflix – sådan finder du nyt indhold

Koder kan hjælpe dig med at finde specifikt indhold på Netflix. Måske interesserer du dig særligt for hollandske film? Eller hvad med western-serier? Du kan nemt gå på opdagelse i hele Netflix’ indhold. 
 
Alt, du skal gøre, er at logge på Netflix fra en computer. Når du er logget ind, skal du indsætte følgende adresse i adressefeltet på din browser: 
 
http://www.netflix.com/browse/genre/INDSÆTNUMMER
 
Nu skal du udskifte ”INDSÆTNUMMER” med de tal, som matcher den kategori, du gerne vil se. Skriver du eksempelvis 7700 der, hvor der står INDSÆTNUMMER, så adresselinjen ser sådan ud: 
https://www.netflix.com/browse/genre/7700 får du automatisk en oversigt over de film, Netflix har i kategorien ”Western”. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ser du Netflix via en tv-app?

Tricket til at opdage nyt indhold i andre kategorier virker kun fra en computer, eller hvis du ser Netflix gennem din browser på mobilen eller din tablet. Du kan altså ikke skrive 7700 i søgefunktionen, hvis du bruger en app installeret direkte på dit tv til at se Netflix. Skriv i stedet for den kategori, du gerne vil se. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Opdag nye film

Film er ikke bare film. Måske har du en særlig kærlighed til bestemte genrer eller film fra bestemte lande eller tidsperioder. Koderne kan hjælpe dig med at finde præcis det, du har lyst til at se. Her er et bud på et lille udvalg af koderne, der viser dig helt nye filmkategorier:
 
9292 = Skandinaviske film
10606 = Hollandske film
6384 = Tårepersere
2150 = Udenlandske dramaer
7243 = Dramafilm primært om sport
11 = Teenage-film
6616 = Politiske dramaer
8646 = Gyserfilm med seriemordere
9147 = Thrillere med spioner som hovedperson
3490 = Film med Clint Eastwood i en af rollerne
 
I linket i slutningen af artiklen kan du finde koder til langt flere forskellige filmkategorier på Netflix. Ved at vælge den rigtige kode kan du også finde fjollede film, polsksprogede film eller film, der foregår i retssal – og mange, mange andre!

Elsker du serier? Netflix har 100-vis at vælge mellem

Serier er blevet et hit, og måske er du også en af dem, der elsker at se en stak afsnit i streg. Netflix har masser af serier. Koderne kan du bruge, hvis du vil have inspiration til nye serier, du skal se på Netflix: 
 
83 = TV-serier (alle tv-serier)
52117 = Britiske tv-shows
10105 = Dokumentarer
26146 = Serier om forbrydelser, detektiver og opklaring af mordgåder
10375 = Komedier
11714 = Dramaer
72436 = Tv-programmer om mad og rejser
76802 = Skandinaviske tv-serier
 
Listen over gode tv-serier på Netflix er uendeligt lang. Prøv dig frem med nogle af de koder, du kan finde. 

Find de rigtige film til børnene

Hvilke film passer lige til dine børn? På Netflix kan du finde en helt børnesektion, ”Kids”, når du logger ind, men har du brug for et mere målrettet bud på, hvad ungerne skal se på streamingtjenesten, kan du bruge koderne til at finde det rette indhold. 

783 = Børne- og familiefilm
6796 = Børneprogrammer og film målrettet 0-2-årige
6218 = Børneprogrammer og film målrettet 2-4-årige
5455 = Børneprogrammer og film målrettet 5-7-årige
561 = Børneprogrammer og film målrettet 8-10-årige
6962 = Programmer og film målrettet 11-12-årige
10659 = Undervisningsprogrammer for børn
67673 = Disney-udsendelser
 
Whatsonnetflix.com har en lang liste over de forskellige kategorier, du selv kan vælge fra din browser. 

Læs mere om