Så meget kan du trække over på dit dankort

Har du fået beskeden i dankortautomaten, at dit kort er spærret, eller måske prøvet, at pengeautomaten i udlandet ikke vil spytte dit kort ud igen? Her kan du se, hvad der skal til, før dit kort bliver spærret.

Har du en aftale eller orden i økonomien, kan du slippe afsted med at hæve meget over på dit kort

Du kan som udganspunkt altid trække over

På dankort og Visa-dankort kan du, hvis du ellers har styr på dine konti, altid trække over. Der er ikke et standardbeløb, som får kassen til at smække i, men din bankrådgiver får besked, hvis der pludselig er meget uhensigtsmæssig aktivitet på din konto.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ud og ind samme dag er intet problem

Trækker du over - også ganske mange tusinde - på dit kort, men dækker overtrækket igen samme dag, vil der som regel ikke være problemer i det, og dit kort vil ikke blive lukket.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lav en aftale, så går det hele

Hvis du ved, du får et overtræk, kan du ofte slippe af sted med at trække over et stykke tid, hvis du laver en aftale med din bankrådgiver.

Her kan du aldrig trække over

På et MasterCard Debit (tidligere Visa Electron) kan du aldrig trække over. I kortet er indbygget en begrænsning, så du ikke kan hæve mere, end du har på din konto. Disse kort giver bankerne til nye kunder, som banken ikke kender så godt endnu, og til folk med rod i økonomien.

Mange vælger dog også selv at få et MasterCard Debit, så de er sikre på, at de ikke trækker over - det er især unge mennesker, som får deres første hævekort, der benytter debitkortet.

Hvad sker der, når kortet bliver snuppet i en automat?

Din bank kan gå ind og spærre dit kort, hvis du har trukket for meget over og/eller ikke overholdt eventuelle aftaler om overtræk. Sker det, skal du kontakte din rådgiver og aftale, hvordan du får dit kort igen.

Bliver kortet taget i en automat, vil du få et nyt kort udstedt af din bank, når eventuelle tråde er redt ud. Hvis dit kort ved en fejl bliver i automaten, kan du kontakte din egen bank, som så kan kontakte det institut, som har dit kort, så du kan få det igen hurtigst muligt.

Kilde: Lone Veirum Dalsgaard, assistent i Dronninglund Sparekasse