Red 10 truede retter
Vandgrød
- 1,5 liter vand
- 3 dl. fine byggryn (risgryn kan anvendes i stedet)
- 1 tsk. salt
- Evt. 2-3 æbler (kan være abrikoser eller rosiner i stedet
Sådan gør du:
- Bring vandet i kog og tilsæt grynene mens du rører rundt. Bliv ved med at røre, indtil grøden koger igen. tilsæt saltet, og lad den stå og koge på lav varme i en times tid.
- Skal der gøres lidt ekstra ud af grøden, kan du putte æbler i: Æblerne skal skrælles, skæres i skiver og koges med i de sidste 10 minutter.
- Du kan servere grøden med en klat smør, honning og mælk
Red vandgrøden fra udslettelse
Hvornår fik du sidst vandgrød? Sikkert for længe siden, hvis du overhovedet nogensinde har smagt den ydmyge grød kogt af byggrød og vand. Vandgrød er en gammel dansk hverdagsret, der fik en opblomstring under 1930’ernes økonomiske krise. Se opskriften her til højre og vær med til at redde vandgrøden fra udslettelse.
Vi vil hellere have pizza og spaghettigryde end stegt lever
Vi spiser spaghettigryder og millionbøf, kylling, pizza, koteletter, bøf, pølser, lasagne, frikadeller, hakkedrenge og farsbrød. Det er de mest spiste hverdagsretter, viser tal fra Fødevareinstituttet. Her er 10 truede retter, vi næsten ikke spiser længere, selv om de en gang var helt almindelige retter i det danske køkken:
- Kogt torsk
- Farserede porrer
- Stegt lever
- kærnemælkssuppe
- Vandgrød
- Brunkål
- Gule ærter
- Grydestegte hjerter
- Arme riddere
- Kødrand
Tilføj gerne navne på flere truede retter i kommentarfeltet herunder.