Red 10 truede retter

Hjælp vandgrøden på bordet igen og vær med til at hjælpe andre truede retter. For eksempel kærnemælkssuppen, den stegte lever, eller de arme riddere.
vandgrød

Vandgrød kan også serveres med æbler og tørret frugt

Vandgrød

 •  1,5 liter vand
 •  3 dl. fine byggryn (risgryn kan anvendes i stedet)
 •  1 tsk. salt
 •  Evt. 2-3 æbler (kan være abrikoser eller rosiner i stedet

Sådan gør du:

 • Bring vandet i kog og tilsæt grynene mens du rører rundt. Bliv ved med at røre, indtil grøden koger igen. tilsæt saltet, og lad den stå og koge på lav varme i en times tid.
 • Skal der gøres lidt ekstra ud af grøden, kan du putte æbler i: Æblerne skal skrælles, skæres i skiver og koges med i de sidste 10 minutter.
 • Du kan servere grøden med en klat smør, honning og mælk

Red vandgrøden fra udslettelse

Hvornår fik du sidst vandgrød? Sikkert for længe siden, hvis du overhovedet nogensinde har smagt den ydmyge grød kogt af byggrød og vand. Vandgrød er en gammel dansk hverdagsret, der fik en opblomstring under 1930’ernes økonomiske krise. Se opskriften her til højre og vær med til at redde vandgrøden fra udslettelse.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Vi vil hellere have pizza og spaghettigryde end stegt lever

Vi spiser spaghettigryder og millionbøf, kylling, pizza, koteletter, bøf, pølser, lasagne, frikadeller, hakkedrenge og farsbrød. Det er de mest spiste hverdagsretter, viser tal fra Fødevareinstituttet. Her er 10 truede retter, vi næsten ikke spiser længere, selv om de en gang var helt almindelige retter i det danske køkken:

 1. Kogt torsk
 2. Farserede porrer
 3. Stegt lever
 4. kærnemælkssuppe
 5. Vandgrød
 6. Brunkål
 7. Gule ærter
 8. Grydestegte hjerter
 9. Arme riddere
 10. Kødrand

Tilføj gerne navne på flere truede retter i kommentarfeltet herunder.

Læs mere om