Redaktionen anbefaler






Har du krydderurter i haven, holder de sjældent hele vinteren. Tag det sidste fra de friske krydderurter og brug krydderurterne i salt, smør eller frys dem ned, så der er et friskt sommerpift hele vinteren.
Forlæng sommeren og undgå madspild ved at give dit salt en krydret smag eller pift dit smør op med friske eller tørrede urter.
Har du ikke flere friske krydderurter, kan du sagtens finde de tørrede krydderier frem fra skuffen. I saltet kan du nemt blande krydderier fra glasset i - her kan du springe trinnet med opvarmning over. Vi har også et tip til, hvordan du kan få frisk persille fra haven til at holde vinteren gennem.
Se de 3 opskrifter herunder:
Det skal du bruge:
75 g persille
Isterningebakker
Lidt vand
Sådan gør du:
Holdbarhed 6 mdr. på frost.
Det skal du bruge:
2 dl groft salt
2 små potter basilikum eller en stor potte
Sådan gør du:
Timiansmør er lækkert til brød, en bagekartoffel og fisk. Basilikumsalt kan give dit kogte æg et pift. Og hvem er ikke glad for persillesovs til torsken?
Det skal du bruge:
100 g smør
1 potte frisk timian
1/2 tsk. flagesalt
Revet citronskal fra 1 citron
Madpapir
Sådan gør du:
Du kan eventuelt bruge rosmarin eller tørret basilikum i dit kryddersmør.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10