Pift dit salt eller dit smør op med krydderurter
Gør-det-selv: Undgå madspild og giv krydderurterne nyt liv
Forlæng sommeren og undgå madspild ved at give dit salt en krydret smag eller pift dit smør op med friske eller tørrede urter.
Har du ikke flere friske krydderurter, kan du sagtens finde de tørrede krydderier frem fra skuffen. I saltet kan du nemt blande krydderier fra glasset i - her kan du springe trinnet med opvarmning over. Vi har også et tip til, hvordan du kan få frisk persille fra haven til at holde vinteren gennem.
Se de 3 opskrifter herunder:
Frossen persille
Det skal du bruge:
75 g persille
Isterningebakker
Lidt vand
Sådan gør du:
- Skyl grundigt og hak persillen fint eller groft, fordel persillen i isterningebakken, kom lidt vand i hvert hul.
- Stil det på frost.
Holdbarhed 6 mdr. på frost.
Basilikumsalt
Det skal du bruge:
2 dl groft salt
2 små potter basilikum eller en stor potte
Sådan gør du:
- Kom 2 dl groft salt og basilikum i en blender og blend godt.
- Bred basilikumssaltet godt ud på bagepapir på en bageplade.
- Bag i en time på 100 grader, hold øje med, at det ikke bliver brunt.
Tip!
Timiansmør er lækkert til brød, en bagekartoffel og fisk. Basilikumsalt kan give dit kogte æg et pift. Og hvem er ikke glad for persillesovs til torsken?
Timiansmør
Det skal du bruge:
100 g smør
1 potte frisk timian
1/2 tsk. flagesalt
Revet citronskal fra 1 citron
Madpapir
Sådan gør du:
- Tag smørret ud, 10 min. før du skal bruge det.
- Hak timianen fint. Riv skrællen af citronen f.eks. med et juliennejern, det giver fine tynde strimler.
- Bland salt, citron og timian i en skål.
- Kom smør i og rør godt.
- Form timiansmørret til en kugle, læg det på bagepapiret og form det til en pølse, luk madpapiret i begge ender.
- Ind på køl, og efter 30 min. er det klar til brug. Holdbarhed 14 dage i køleskab.
Du kan eventuelt bruge rosmarin eller tørret basilikum i dit kryddersmør.