Perleplader: Sådan laver du dit eget perlepladeportræt

Portrættér dig selv eller en, du holder af, i perleplader. Det er lige til at gå til, og så styrker du din kreative side, og ikke mindst din finmotorik, med det lille projekt.

Sådan gør du:

 1. Brug programmet PhotoPearls - enten på hjemmesiden www.photopearls.com eller via app. Opload det billede, du vil have i perleform, og følg trinene, til du har et perlemønster.

  Du kan selv vælge størrelsen på dit perleportræt og dermed, om det skal bestå af 900, 3600, 5400 eller 8100 perler, og hvorvidt du så skal bruge 1, 4, 6 eller 9 kvadratiske stiftplader.

   
 2. Når dit digitale foto er omdannet til et perlemønster, får du det tilsendt på mail som PDF. Dette kan du printe ud og placere under perlepladen. Du får ligeledes en liste over, hvilke perlefarver du skal benytte. Selve photopearls-programmet er lavet af Nabbi, som også fremstiller de såkaldte Photo Pearls, der er kategoriseret med numre, som også fremgår på det færdige perlemønster. Det gør perlerne nemme at lægge.

  Du kan evt. købe et Photo Pearls-startsæt med perler i 30 forskellige farver, 4 stiftplader samt klisterark og papplade. Startsættet kan købes online, men flere hobbyforretninger forhandler det også. Hvis du derimod i forvejen har en masse perler liggende, du kan bruge, så prøv dig frem, og sammenlign perlefarverne med dem på perlemønstret.

   
 3. Når alle perlerne er lagt, påføres dobbeltklæbende klisterark, så perlerne bliver holdt sammen af et tyndt lag lim. Den limede perleplade klæbes efterfølgende på en papplade. Man kan sagtens stryge sit perleportræt, men det kan være svært, når perlepladen er så stor, og det kan risikere at bøje.

   
 4. Nu har du et fint perleportræt, lige til at sætte i ramme.