Opskrift på pølsehorn
Opskrift på pølsehorn
Dej til 22-24 pølsehorn:
- 75 g smør
- 1,5 dl vand
- 1 dl surmælksprodukt
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. fint salt
- 25 g gær
- 100 g grahamsmel eller fuldkornsmel
- ca. 300 g hvedemel
Fyld:
- 4 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. sennep
- 8 pølser
- 1 æg til pensling
- birkes, sesamfrø eller nigellafrø til pynt
Sådan gør du:
- Dejen hæver i 45 minutter og deles i to. Hvert stykke rulles til en rektangel på 15 cm gange 60 cm.
- Skær hvert stykke dej i 11-12 trekanter. Bland sennep og mayonnaise i en skål. Del pølserne i tre dele.
- Kom lidt mayonnaise på den brede ende af dejen. Læg en pølse på og rul trekanten sammen fra den brede ende.
- Læg dejenden nedad på bradepanden. Lad hornene efterhæve 20-30 min. Sæt varmluftovnen på 190 grader.
- Pensl hornene med æg og drys dem med nigellafrø. Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.