Ostegratinerede pølsehorn med chili
Chili kan byttes ud med peberfrugt, hvis du synes, pølsehornene bliver for stærke. Som så meget andet bagværk egner disse pølsehorn sig godt til madpakken.

- 6 Personer
22-24 pølsehorn
75 g | smør |
1.5 dl. | vand |
2 tsk. | honning |
1 dl. | surmælksprodukt |
1 tsk. | fint salt |
25 g | gær |
100 g | fuldkornshvedemel |
300 g | hvedemel |
8 stk | pølser |
3 spsk. | mayonnaise |
stk. | mild chili |
1 stk. | æg |
1.5 dl. | revet gratin ost |
Sådan gør du
- 1.Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
- 2.Hæld vand, surmælksprodukt, honning og salt heri og rør rundt.
- 3.Smuld gær heri og rør rundt.
- 4.Rør fuldkornsmel heri.
- 5.Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
- 6.Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
- 7.Del dejen i to dele og rul til pølser.
- 8.Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
- 9.Skær dejen i lagkagestykker.
- 10.Skær hver pølse i tre dele.
- 11.Kom en pølse, en anelse mayonnaise og lidt chili på den nederste tykke ende af dejen. Rul sammen til et horn fra den tykke ende.
- 12.Læg på bradepander med bagepapir.
- 13.Pensl med æg og drys ost herpå.
- 14.Efterhæv i 15 minutter.
- 15.Sæt varmluftsovnen på 190 grader.
- 16.Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.