Opbevar cyklen sikkert både inde og ude

Din cykel holder parkeret det meste af dens levetid. Her kan du få gode råd til, hvordan du kan opbevare din cykel i et cykelskur eller inde i din bolig.
Mand låser cykel udendørs

De fleste danskere ejer en cykel. Mange har endda mere end en. Og selvom vi er gode til at bruge cyklen på vej på arbejde eller som motionsgenstand, så holder den det meste af tiden stille.

For at den ikke holder i vejen, er det vigtigt med en god opbevaringsløsning. For ud over praktikken forlænger du også levetiden på cyklen og dens sliddele, når du holder den fri fra vind og vejr.

Udendørs:

Den bedste løsning er et cykelskur. Her vil du kunne ”gemme” cyklen væk, ligesom den står i læ. Har du ikke mulighed for det, kan du parkere cyklen under husets udhæng.

Har du bygget, eller vil du bygge et cykelskur, er det vigtigt at sikre, at cyklen nemt kan komme ind og ud. Her er både dørtype og placering vigtig. Derudover skal der være plads til, at cyklen kan stå der, og du kan komme rundtom, hvis der er flere cykler eller andet opbevaret i skuret.

Du kan vælge blot at parkere cyklen. Alternativt findes der en masse løsninger til ophæng – også hvor du parkerer cyklen på højkant. Sidstnævnte kan være en god løsning, hvis pladsen er trang.

 

LÆS OGSÅ: 8 gode råd, når du skal have cykelskur

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Indendørs:

Har du en dyr cykel, eller bor du i en etageejendom uden opbevaringsmuligheder til cyklen, kan du også opbevare den indendørs. Det stiller naturligvis nogle krav til, at cyklen ikke er sjaskvåd eller på anden måde beskidt, hvis det skal være en succes.

Find en god placering, som passer ind i din indretning og til dit behov. Hvis det er for bøvlet at få den hen til opbevaringspladsen, ender det med, at du bruger den sjældnere eller smider den andetsteds.

Der findes mange ophængsløsninger, så du kan ”gemme” cyklen på højkant i et hjørne eller vælge at fremhæve den med et ophæng, der samtidig fungerer som hylde.

 

KILDE: Videncentret Bolius