Må jeg vaske filteret fra emhætten i opvaskemaskinen?

Filteret i din emhætte opsamler en del fedt og dermed lugt, og for at få den bedste udnyttelse af emhætten, bør filteret vaskes en gang om måneden. Og gerne i opvaskemaskinen. Visse filtre skal dog skiftes ud med jævne mellemrum

Emhætten virker bedst, hvis filteret vaskes hver måned. Det kan sagtens gøres i opvaskemaskinen.

Filteret skal i opvaskemaskinen

Moderne emhætter har filtre af aluminium eller stål, som bør vaskes hver måned for at fjerne fedt og støv. På den måde sikrer du, at din emhætte fungerer bedst. Aluminium- eller stålfilteret kan sagtens tåle at komme i opvaskemaskine, hvor du får det bedste resultat, hvis du vasker på 60 C.

Sådan gør du: 

  • Sluk for emhætten
  • Afmontér filteret (der sidder som oftest en knap/pal, der skal trykkes eller skydes væk)
  • Læg filteret i opvaskemaskinen på 60 C-program
  • Brug det maskinopvaskemiddel, du plejer
  • Sørg for at lade filteret tørre fuldstændig, før du sætter det tilbage i emhætten

Obs: Enzymerne fra maskinopvaskemidlet kan misfarve filteret. Ønsker du ikke dette, kan filteret vaskes op i hånden i almindeligt opvaskemiddel og varmt (gerne kogende) vand. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kul- eller skumfiltre skal skiftes ud

Hvis din emhætte har kulfilter (typisk, hvis luften recirkuleres i stedet for at blive ledt ud af bygningen), skal du skifte det med jævne mellemrum. Det bør fremgå af brugsanvisningen til emhætten, hvor ofte filteret skal udskiftes. 

Det samme gælder, hvis filteret er lavet af skum eller fibermateriale. Her anbefaler producenter udskiftning helt ned til hver tredje måned, mens nogle fiberfiltre kan tåle at blive vasket og genbrugt. Kig også her i brugsanvisningen. 

Kilde: Christian Klitgaard, direktør i Thermex Scandinavia A/S, taenk.dk, bolius.dk
 

Læs mere om