Må der være pels på champignonen?

Pels på champignonen er ikke farligt - det kan tvært imod være et tegn på, at planten er levende og frisk, lyder svaret fra Coops kategorichef for grøntsager.
?

Jeg køber hver uge danske, hvide, hele champignon i min lokale SuperBrugsen. De er altid rigtig gode, men af og til er der lidt »hvid pels« på deres stok, hvor de har været i kontakt med jorden. Er de så stadig o.k. at spise? Eller skal jeg smide dem ud? Selve svampen fejler umiddelbart ikke noget, og smagen er fin.

Charlotte Nielsen

Svar fra Henrik Nielsen

Det, som ligner mug eller spindelvæv  for enden af roden, er mycelievækst. Det er et tegn på, at planten er levende, og at den vokser. Hvilket er med til at give næring og friskhed til champignonen - i modsætning til dem, der ikke har rodnettet med. 

Henrik Nielsen er kategorichef for grøntsager. Henrik Nielsen er ansvarlig for sortiment og indkøb af grøntsager til Coops butikker i Danmark.