Redaktionen anbefaler






Hvis man nu ikke er den store vindrikker, kan det føles lidt tosset at skulle åbne en hel flaske hvidvin for at bruge en enkelt deciliter i en ret. Men det er der råd for.
Har I et forslag til erstatning for en smule hvidvin, så jeg slipper for at skulle åbne en flaske? I dette tilfælde til Samvirkes opskrift på quinotto med grønkål.
Aase Allerup
Hvidvin giver en særlig intens, syrlig og fyldig smag i varme retter, og derfor kan du ikke helt genskabe lige den samme smag ved brug af anden væske. I det nævnte eksempel vil jeg tænke, at 1 dl grøntsagsbouillon tilsat cirka 1 tsk. hvidvinseddike vil smage ganske fint. Alternativt kan du altid hælde resten af hvidvinen i små frysebokse og opbevare dem på frost. Så er de klar til brug i saucer, risotto mm.
Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10