vin

Kan vin erstattes i opskriften?

Gem hvidvinsrester i fryseren, så du altid har til en gryderet. Det er bedre, end at droppe hvidvin i en ret.

Hvis man nu ikke er den store vindrikker, kan det føles lidt tosset at skulle åbne en hel flaske hvidvin for at bruge en enkelt deciliter i en ret. Men det er der råd for.

?

Har I et forslag til erstatning for en smule hvidvin, så jeg slipper for at skulle åbne en flaske? I dette tilfælde til Samvirkes opskrift på quinotto med grønkål.

Aase Allerup

Svar fra Mia Kristensen

Hvidvin giver en særlig intens, syrlig og fyldig smag i varme retter, og derfor kan du ikke helt genskabe lige den samme smag ved brug af anden væske. I det nævnte eksempel vil jeg tænke, at 1 dl grøntsagsbouillon tilsat cirka 1 tsk. hvidvinseddike vil smage ganske fint. Alternativt kan du altid hælde resten af hvidvinen i små frysebokse og opbevare dem på frost. Så er de klar til brug i saucer, risotto mm. 

 

Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Københavns Professionshøjskole. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet. 

Læs mere om