Hvorfor skal man passe på med genbrugskøkkenrullen?

Pas på med køkkenrullen, når du bruger den som fedtsugende papir
?

Jeg har læst, at man ikke skal bruge genbrugskøkkenrulle som underlag, når jeg f.eks. vil gøre flæskesvær sprøde igen i mikrobølgeovn. Hvorfor ikke?
 

Christina Sietam

Svar fra Leif Skibsted 

Køkkenruller fremstillet af genbrugspapir kan indeholde rester af tryksværte, der kan forurene fødevarer ved opvarmning.

Bruges køkkenruller med Svanemærket eller med anden angivelse af, at de er velegnet til madlavning, indeholder de ikke rester af tryksværte eller tungmetaller fra farvet papir.

Disse køkkenruller kan i stedet bruges til at opsuge fedt ved stegning af bacon i mikrobølgeovn eller til at få flæskesvær sprød igen ved genopvarmning lagt på køkkenrulle i mikrobølgeovn.

Leif Skibsted er professor emeritus i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet

Læs mere om