Hvorfor er der tynde, brune tråde i avokadoen?

Kan man bruge avokadoen, når den danner tråde?

Brune tråde i avokadoen tyder på, at den er ved at være overmoden.

?

I modne avokadoer dannes ofte tynde, brune tråde, som næsten minder om orm. Hvad er det, og kan man stadig anvende avokadoen? Det optræder ofte efter et par dages opbevaring ved stuetemperatur.

 

Kaj Pedersen, Holstebro

Svar fra Leif Skibsted

Brune tråde tyder på, at avokadoen er ved at være overmoden, så frugt­kødet nedbrydes.

Hvis avokadoen ikke lugter rådden eller fordærvet, kan den stadig spises. Brug den eventuelt til guacamole.

Brunfarvning af avokado kan også skyldes kuldeskader, der forhindrer modning, da avokado ikke tåler temperaturer under 6 grader.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om