Hvorfor bliver mine gulerødder plettede?

Hvordan undgår jeg at smide halvdelen af gulerødderne ud, fordi de er blevet plettede og ulækre?
?

Jeg kan godt lidt at spise/bruge et par gulerødder dagligt som en del af min kost. Jeg bor alene og har  problemer med at opbevare gulerødderne, så de ikke bliver plettede, før de bliver spist.



Jeg har prøvet meget forskelligt: i køleskabet; i et mørkt rum under køkkenvasken, en åben plastikpose i en plastikboks sammen med andre grønsager i et koldt værelse (om vinteren). Resultatet er det samme: de sidste gulerødder bliver plettede og ulækre.



Jeg har en idé om, at de måske skulle opbevares i en spand tildækket med sand - men det er for upraktisk for mig. Har I et godt råd? eller må jeg bare acceptere at smide halvdelen af posens indhold væk?

Ina Grevy, Holte

Svar fra Winnie From Thesbøl

Ja, faktisk ville det bedste være en kasse med sand stillet på et køligt, men frostfrit sted, men det er nok de færreste, der har pladsforhold til en sandkasse med gulerødder. Anskaf en aflang plastboks med rist i bunden og tætsluttende låg.



Hæld en anelse vand i bunden, læg risten i, vandet må ikke nå over risten, og placer dine gulerødder på risten. Sæt det tætsluttende låg på. Opbevar gulerødderne på den måde i køleskabet, så holder de sig friske og pletfri længe.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Læs mere om