Hvordan oversættes mikrobølgeovn til ovn?

Hvordan regner jeg tiden ud fra mikrobølgeovn til ovn?
?

Jeg vil gerne vide, hvad 3,5 minutter ved 500 watt i en mikroovn svarer til i en varmluftsovn og tilsvarende, hvad 4 minutter ved 750 watt svarer til i en varmluftsovn.

Aage Andresen, Løgumkloster

Svar fra Winnie From Thesbøl

Det er svært at angive noget præcist, når det drejer sig om at finde den korrekte tilberedningstid i ovn versus mikrobølgeovn, fordi der er flere faktorer, der gør sig gældende. Det korte svar er, at for et stykke torskefilet på mellem 175 og 250 g, skal du regne med et sted mellem 10 og 20 min. ved 200 grader varmluft. I mikrobølgeovn dampes fisken i sin egen væske på få minutter. Efterfølgende skal den hvile nogle minutter, så er den klar til at spise. Et stykke torskefilet kan også dampes i varmluftsovn således: Drys fisken let med salt, og læg den i et smurt, ildfast fad. Hæld ca. ½ dl vand ved, og dæk fadet med alufolie. Stil fadet i ovnen ved 200 grader varmluft. Afhængig af fiskestykkets tykkelse og starttemperatur, skal det have et sted mellem 10 og 20 min. Fisken skal være fast og uigennemsigtigt, når den er færdigtilberedt.

Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.

Se, hvad vi ellers skriver om: #temperatur, #stegning, #madlavning og #mikrobølgemad