Hvordan kan jeg bruge den stenhårde marcipan?

Marcipanen er ikke helt ødelagt, selvom den er blevet stenhård

Marcipan, der er blevet hård, kan stadig bruges til forskellige retter

?

Jeg har en hel del uåbnede marcipanruller liggende, hvor indholdet nu desværre er blevet meget hårdt … Vil jeg stadigvæk kunne anvende marcipanen til kager og desserter m.m., og hvis ja, hvordan og eventuelt med hvad genvinder man så konsistensen på denne, så den er til at arbejde med?

Maj-Britt Petersen

Svar fra Mia Kristensen

Udtørring af marcipan sker typisk, når det ligger i åben emballage, så start med at tjekke, om emballagen var hel ved købet. Når skaden er sket, så kan du stadig godt bruge den til at bage f.eks. tærte eller skærekage med. Du kan ved bagning rive den hårde marcipan på den fine side af rivejernet. Er dette ikke muligt, så kan du lægge den i en tætsluttende boks med et fugtigt stykke køkkenrulle ved. Det skal ikke være vådt, blot fugtigt. Gradvis vil marcipanen over tid suge fugten til sig og blive blødere.

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet indenfor fødevarevidenskab på Københavns Universitet.