Hvor mange har fødselsdag i dag?

September og forårsmånederne er populære - det er her, flest danskere har fødselsdag. Har du fødselsdag på en af de dage, hvor flest har fødselsdag? Kig med i Samvirkes oversigt over, hvornår danskerne fejrer fødselsdage

Flest har fødselsdag i marts, april og september

Amorinerne må være i luften i sommerferien og i juleferien - i hvert fald boomer det med danskere, der har fødselsdag 9 måneder efter de store ferier. Slutningen af marts, begyndelsen af april og slutningen af september er de perioder på året, hvor flest danskere har fødselsdag.

Find selv din fødselsdag i skemaet herunder!

Årets mest populære fødselsdag er 21. marts. Her har 17674 fødselsdag. På toplisten følger en række datoer i marts og april og enkelte i maj. I efterårsmånederne er 25. september og 1. oktober de dage, flest har fødselsdag.

25% færre har fødselsdag i julen

Når juleklokkerne kimer, går vandet ikke. I hvert fald er der markant færre danskere, der har fødselsdag i den sidste uge af året. Hvor der i gennemsnit er 15942 danskere, der har fødselsdag på en given dato, så falder fødselstallet med næsten 25% i juledagene. De 7 dage hvor der er færrest danskere, der har fødselsdag, er:

  • 25. december: 12641 fødselsdage
  • 26. december: 12469 fødselsdage
  • 24. december: 12623 fødselsdage
  • 23. december: 13963 fødselsdage
  • 31. december: 14213 fødselsdage
  • 27. december: 14257 fødselsdage
  • 21. december: 14269 fødselsdage

Find din fødselsdag i skemaet

I skemaet herunder kan du se, hvor mange, der er født på de forskellige dage i løbet af året. Hold musen henover din fødselsdag og se, hvor mange du deler fødselsdag med.

For at gøre overblikket nemmere, har vi fjernet 29. februar, som kun forekommer hvert 4. år. 3787 danskere har i 2020 fødselsdag på skuddagen. Under skemaet får du også en forklaring på, hvorfor så mange lidt fejlagtigt har fødselsdag 1. januar og 1. juli.

Hvorfor har så mange fødselsdag 1. januar og 1. juli?

Danmark er et velreguleret land, og vi har styr på præcist, hvornår folk bliver født. Men sådan er det ikke alle steder, og kommer man til Danmark fra udlandet, skal man oprettes i CPR-registeret. Hvis man for eksempel kommer som flygtning og ikke præcist ved, hvornår man er født, bliver man administrativt tildelt en fødselsdag. Er man født om vinteren, får man 1. januar som fødselsdag, er man født om sommeren, får man 1. juli som fødselsdag. Derfor falder netop 1. januar og 1. juli lidt udenfor - op mod 10.000 af de danskere, der er registreret med netop den fødselsdag, har formentlig slet ikke fødselsdag på den dag men jævnt fordelt over resten af året.

Læs mere om