Hvad blev der af lørdagskyllingen?

Hvorfor får vi ikke længere lørdagskylling? Jeg synes den var mere saftig end de kyllinger, man nu kan købe.
?

Hvad blev der af lørdagskyllingen? Selv brystkødet blev lækkert og ikke tørt og trist. Vi kan stadig få kylling i bakke, men den er blevet mere tør.

Inge Löwenstein, rudkøbing:

Svar fra Inger Abildgaard

Produktion af lørdagskyllingen stoppede i 2006, da den ikke længere gav overskud, oplyser Danpo, der i dag ejes af det svenske Lantmännen.

Danpo udviklede lørdagskyllingen i 1982, og den var et hit i en årrække, men mistede efterhånden sin brede popularitet og blev altså siden taget ud af produktion.

Kyllingebryst bliver mere saftigt, når det drysses med lidt salt mellem to fingre, 30 minutter før det steges. Også kyllingelåret kan masseres med salt evt. sammen med tørrede krydderier. Det får kødet til at holde bedre på saften, og det får mere smag. 

Inger Abildgaard er madredaktør på Samvirke, hvor hun siden 1994  har skrevet og redigeret bladets madsider.

Se, hvad vi ellers skriver om: #fjerkræ, #kylling og #aftensmad