Hvad blev der af lørdagskyllingen?
Hvad blev der af lørdagskyllingen? Selv brystkødet blev lækkert og ikke tørt og trist. Vi kan stadig få kylling i bakke, men den er blevet mere tør.
Inge Löwenstein, rudkøbing:
Svar fra Inger Abildgaard
Produktion af lørdagskyllingen stoppede i 2006, da den ikke længere gav overskud, oplyser Danpo, der i dag ejes af det svenske Lantmännen.
Danpo udviklede lørdagskyllingen i 1982, og den var et hit i en årrække, men mistede efterhånden sin brede popularitet og blev altså siden taget ud af produktion.
Kyllingebryst bliver mere saftigt, når det drysses med lidt salt mellem to fingre, 30 minutter før det steges. Også kyllingelåret kan masseres med salt evt. sammen med tørrede krydderier. Det får kødet til at holde bedre på saften, og det får mere smag.
Inger Abildgaard er madredaktør på Samvirke, hvor hun siden 1994 har skrevet og redigeret bladets madsider.