Find den rigtige hundepension til hunden i ferien

Der er hoteller med 1 stjerne og hoteller med 5. Så ved man nogenlunde, hvad man får. Sådan er det ikke med hundepensioner. Her må man selv stå for tildelingen af stjerner. Dyrlæge Paulette Topsøe-Jensen med speciale i familiedyr guider her til at finde en hundepension, der efter alle kunstens regler passer på din hund, så du med ro og fred i sjælen kan nyde din ferie.
hund

Foretræk en hundepension, der giver de enkelte hunde deres hjemmevante foder. Det er et udtryk for, at man tager individuelle hensyn.

Vær ude i god tid med hundepensionen

Find en hundepension i god tid, så du har noget at vælge imellem. Det er ikke smart at ringe panisk rundt to dage, før ferien begynder.

Lyt til andre hundeejere

Lyt til andres erfaringer og til mennesker, du stoler på. Det kan for eksempel være din dyrlæge, der som regel har en meget god fornemmelse for gode og dårlige pensioner fra alle de hundeejere, der kommer i klinikken.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Restriktioner kan være et tegn på beskyttelse

Tag det ikke nødvendigvis som et dårligt tegn, at du ikke umiddelbart kan komme på besøg i hundepensionen. Hvis der kommer 20 gæster hver dag, er det en forstyrrelse for hundene hver gang. Så besøgsrestriktioner kan være et tegn på, at der bliver taget hensyn til hundene, snarere end at der er noget at skjule.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tjek indretningen og besøg gerne pensionen

Besøg hundepensionen – også selv om du ikke kan komme ind at se selve hundeburenes indretning. Man kan godt danne sig et fornuftigt indtryk uden at komme ind. Men skal derimod kræve at se billeder og eventuelt bede om lov til at se ind gennem et vindue: Hold øje med, om der er rent og hygiejnisk, ordnede forhold, individuelle og ordentlige bure, måske med varme i gulvet, og læg mærke til, om man har en ordentlig kommunikation med pensionsejerne.

Vælg en hundepension, der kræver vaccination mod kennelhoste

Vælg en hundepension, der kræver, at hunden er vaccineret mod kennelhoste. Det er ikke et udtryk for, at pensionen har haft problemer med sygdommen, men snarere at man er fokuseret på at beskytte den individuelle hund.

Det er godt for hunden af få sit vante foder

Foretræk en hundepension, der giver de enkelte hunde deres hjemmevante foder. Det er et udtryk for, at man tager individuelle hensyn. Hunde har ikke godt af at skifte foder for en kortere bemærkning og slet ikke i et ikke-hjemmevant miljø.

Vælg en hundepension, der passer til din hund

Vælg for eksempel en hundepension med en løbegård, hvis du har en jagthund, der er vant til at blive luftet i en løbegård – og vælg en pension med individuel luftning, hvis hunden er vant til daglige gåture.

Hundepensioner tæt på byen er dyrere

Vær parat til at køre lidt længere væk for at finde den rigtige og måske også noget billigere pension. Som hovedregel bliver det dyrere, desto tættere man kommer på de store byer, og typisk er der også mindre udenomsplads.

Sådan er reglerne:
Alle hundepensioner skal overholde et regelsæt, der er beskrevet i denne bekendtgørelse

Læs mere om