Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Regrow-grøntsager producerer ekstra meget ascorbinsyre, der er C-vitamin for os.
Når f.eks. en gulerodstop vokser i vand, hvor gulerodstoppen afskæres til grøn salat, eller man gør det samme med forårsløg – altså det man kalder regrow – hvordan er det så med vitaminindholdet?
Kirsten Andersen
Regrow-grøntsager bliver stressede af de voldsomme afskæringer, og de mange nye skud producerer ascorbinsyre som forsvar. Nye plantedele har derfor forhøjet indehold af ascorbinsyre. Regrow-grøntsager, der har tilstrækkeligt med vand, lys og næringssalte, har derfor højt indhold af ascorbinsyre, der er C-vitamin for os. Indholdet mindskes dog hurtigt, når de grønne plantedele afskæres til brug eller visner på planten.
Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10