Redaktionen anbefaler






Regrow-grøntsager producerer ekstra meget ascorbinsyre, der er C-vitamin for os.
Når f.eks. en gulerodstop vokser i vand, hvor gulerodstoppen afskæres til grøn salat, eller man gør det samme med forårsløg – altså det man kalder regrow – hvordan er det så med vitaminindholdet?
Kirsten Andersen
Regrow-grøntsager bliver stressede af de voldsomme afskæringer, og de mange nye skud producerer ascorbinsyre som forsvar. Nye plantedele har derfor forhøjet indehold af ascorbinsyre. Regrow-grøntsager, der har tilstrækkeligt med vand, lys og næringssalte, har derfor højt indhold af ascorbinsyre, der er C-vitamin for os. Indholdet mindskes dog hurtigt, når de grønne plantedele afskæres til brug eller visner på planten.
Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10