Dette sikkerhedsudstyr skal du have i bilen

Vær forberedt på uforudsigelige problemer med bilen eller mindre ulykker i bilen ved altid at have det korrekte udstyr til rådighed.

Advarselstrekant

Det er ikke påbudt at medbringe advarselstrekant, men det er påbudt at bruge den, hvis du får motorstop eller må stoppe bilen af en anden årsag et sted, hvor bilen kan være til gene for den øvrige trafik.

Advarselstrekanten skal anbringes i samme side som det standsede køretøj, yderst på kørebanen med front mod færdselsretningen og mindst 50 m før køretøjet - på motorvej 100 m.

Brandslukker

Medbring den største brandslukker, som du har plads til i bilen. En brand udvikler sig hurtigt, så monter den et sted, hvor den er lettilgængelig.

Sørg for at brandslukkeren er godkendt efter DS/EN3 standard. Det sikrer, at den lever op til kravene fra brandmyndighederne og forsikringsselskaberne.

Forbindingskasse

Hav altid en forbindingskasse med i bilen. Man ved aldrig, hvornår en mindre skade opstår. Også praktisk til de små skrammer, børnene eventuelt pådrager sig på legepladsen.

Kan blandt andet købes på apoteker og i mange byggemarkeder.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sikkerhedsvest

Gør dig selv synlig, hvis uheldet er ude. Sørg for, at der er veste med masser af reflekser til alle passagerer i bilen.

Ekstra sæt pærer

At køre med en sprunget pære er ikke bare ulovligt, men kan også være til stor fare for både dig selv og dine medtrafikanter. Hav derfor altid et ekstra sæt med.

Krav varierer fra land til land

Vær opmærksom på, at kravene for, hvad du skal have af sikkerhedsudstyr i bilen, varierer fra land til land.
Se oversigt over krav og anbefalinger til sikkerhedsudstyr i forskellige lande her

Kilde: FDM, Falck

Læs mere om