Dækker forsikringen, hvis hunden eller katten ødelægger mine ting?

Hvem dækker, hvis hunden vælter fjernsynet, eller katten tisser i tastaturet på den bærbare? En del danskere vil nok ringe til forsikringsselskabet, men det kan være forgæves, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen, da skader forvoldt af kæledyr sjældent dækkes af den almindelige forsikring. Én forsikring er vigtig at have, hvis du har kæledyr.

Du skal ikke regne med hjælp fra forsikringen, hvis din hund har spist halvdelen af sofaen, når du kommer hjem

Hunde og katte er lige så utilregnelige som små børn

En gennemgnavet sofa, fordi hunden kedede sig. Eller en væltet kop kaffe ned i computeren, fordi katten ikke fik set sig godt nok for, da den hoppede op. Sofaen er ikke til at sidde i igen, og computeren er svær at få liv i. Mange danskere vil nok tænke, at forsikringen dækker, hvis hunden eller katten har ødelagt ting derhjemme, men man skal ikke sætte næsen for højt op, fortæller Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen: 
 
»Hvis man har små børn, så er der en risiko for, at de vælter eller ødelægger ting derhjemme. Det må man leve med. Med hunde og katte er det på samme måde.«
 
At have en hund, en kat eller et tredje kæledyr for den sags skyld medfører en risiko for uheld – og de uheld må man regne med. Det er en del af at have kæledyr. 
 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kan man tegne en tillægsforsikring, der dækker uheld lavet af kæledyr?

Måske. Anja Lintrup Sørensen har ikke fundet eksempler på tillægsforsikringer til den almindelige indboforsikring eller til den udvidede elektronikforsikring, hvor alle skader forårsaget af kæledyr dækkes. Normalt vil uheld lavet af hunde, katte og andre kæledyr være undtaget, ligesom mange skader, der sker på grund af børns fummelfingrethed. 
 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvad hvis hunden eller katten ikke er hjemme – dækkes skader så?

Har du din hund eller din kat med på besøg hos andre, så kan de skader, der opstår, være dækket af hundens lovpligtige ansvarsforsikring . 
 
Er din hund derimod hos andre i flere dage, for eksempel som led i pasning, så dækker hundeansvarsforsikringen ikke.
 

Hvad hvis der opstår brand, hvis hunden vælter et lys?

Skader, som skyldes brande, er som udgangspunkt dækket – uanset om det er dig, hunden, katten, kanariefuglen eller naboen, der er skyld i branden. Det eneste, der kan forhindre, at forsikringen dækker en brandskade, er, hvis du har handlet groft uagtsomt. Et eksempel: Har du sat et stearinlys til at brænde oven på en dunk med benzin, har du handlet uagtsomt. 

Er der forsikringer, man SKAL have, hvis man har dyr?

»Har du en hund, er det lovpligt at have en hundeforsikring. En hundeforsikring er en ansvarsforsikring, der dækker skader, hunden forvolder på andre og andres ting,« siger Anja Lintrup Sørensen. 
 
En lovpligtig ansvarsforsikring til hunden vil for eksempel dække, hvis din hund bider andre hunde eller dyr. Derudover dækker forsikringen også, hvis din hund skulle bide mennesker. Endelig vil din forsikring til hunden også sørge for, at du er økonomisk dækket ind, hvis din hund for eksempel kommer til at ødelægge tøj eller møbler, mens du har hunden med på besøg ude i byen. 
 
Har du en hest, kan det også være lovpligtigt med en forsikring. En hesteansvarsforsikring indgår typisk i indboforsikringen, hvis du har hest til privat brug. Kontakt dit forsikringsselskab for at høre, hvordan du er dækket, hvis hesten laver skade på andre eller andres ting. 
 

Læs mere om