Dækker forsikringen, hvis du ved et uheld kører over for rødt?

En kaskoforsikring til din bil er guld værd, hvis uheldet er ude, men hvordan dækker den egentlig, hvis du selv er skyld i uheldet, f.eks. hvis du er kørt over for rødt? Det svarer Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen på her.

En kaskoforsikring til din bil er god at have, hvis din bil skulle blive skadet, men hvis du nu selv har lavet en fejl og dermed er skyld i uheldet, er det ikke sikkert, at forsikringen gælder.

Dækker kaskoforsikringen, hvis jeg besvimer i trafikken?

En kaskoforsikring til din bil er god at have, hvis din bil skulle blive skadet, men hvis du nu selv har lavet en fejl og dermed er skyld i uheldet, er det ikke sikkert, at forsikringen gælder. Der er dog nogle formildende omstændigheder, fortæller Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen:

»Kort fortalt dækker en kaskoforsikring ikke skader på din bil, som skyldes grov uagtsomhed, dvs. når man gør noget, der er indlysende farligt. At køre over for rødt indebærer en åbenlys fare for uheld, og det vil i de fleste situationer blive betragtet som groft uagtsomt, medmindre der er særlige formildende omstændigheder til stede. Det kan f.eks. være dårlig sigtbarhed, pludselig besvimelse, nyseanfald eller lignende.«

Så hvis du f.eks. har overset et lyskryds, er blevet forvirret over, hvilket lys der gjaldt for dig, eller noget lignende, som har gjort, at du ikke bevidst er kørt over for rødt lys, så er det bedste, du kan gøre, at snakke med din forsikring og forklare dem situationen, så de kan skaffe de nødvendige oplysninger, og så kan de tage stilling til, om de skal dække skaderne eller ej.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvad dækker den lovpligtige ansvarsforsikring?

Det er ikke lovpligtigt at have en kaskoforsikring på bilen, og kaskoforsikringen dækker altså ikke, hvis du har handlet groft uagtsomt. Til gengæld er det lovpligtigt at have ansvarsforsikring på sin bil, og den dækker skaderne, hvis du har forvoldt skade på en anden person, dennes bil eller dennes ejendele, også hvis der er tale om, at du har gjort noget, som vurderes som værende groft uagtsomt.

Kilde: Forsikringsoplysningen

Læs mere om