Behøver jeg at skrælle ingefæren til ingefærshots?
En sydeuropæer lærte mig for 25 år siden at drikke saft af kogt ingefær, citron og gurkemeje, og siden har jeg jævnligt kogt en portion.
Ingefær og gurkemeje er kedelige at ordne først, men er det egentlig nødvendigt at skrælle rødderne? I de sidste par kogninger har jeg bare skåret dem tyndt ud og kogt dem med skræl.
Smagsmæssigt gjorde det ingen forskel, men kan der være noget giftigt i skrællen?
Dorte Sarbo, Gjøl
Svar fra Mia Kristensen
Skræl ingefær og gurkemeje, som skal bruges til juice eller shots, ikke mindst hvis du vil gemme saften og ikke drikker det hele lige efter presning.
Ingefær og gurkemeje gror som underjordiske stængelknolde og stængler og har ofte mange små revner og en nærmest skællet skræl. Begge dele gør jorden svær at vaske ud, så for at undgå jordbakterier i juicen er det en god idé at skrælle den først.
Det er nemmest at skrælle ingefær med spidsen af en ske.
Mia Kristensen underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.