Æbleskiver med skinke eller marcipan? Put nyt og sjovt fyld i æbleskiverne
Der skal æbler i æbleskiver
Æbleskiver hedder æbleskiver, fordi de oprindeligt blev lavet med æbler. Æbleskiver smager fint med en tynd skive af et æble eller en lille skefuld finthakkede æbler i den halvt færdige æbleskive, når du har vendt den i æbleskivepanden en gang.
Prøv et kogt stykke æble i æbleskiven
Et stykke kogt æble kan bruges i stedet for en skive frisk æble. Æblegrød, finthakket æble eller rabarberkompot er andre forslag fra Frk. Jensens Kogebog.
Vidste du at?
Æbleskiver bestod i 1700-tallet af æbler, der blev skåret i tykke skiver, når kernehus og skræl var fjernet. Æbleskiverne blev dyppet i dej og derefter bagt i smør på panden. De bagte skiver af æbler med dej på blev senere til de æbleskiver vi kender, som bages i en særlig æbleskivepande.
Æbleskiver med hakket chokolade, honning eller lemon curd som fyld
Du kan også fylde æbleskiverne med hakket chokolade, frosne blåbær, en teskefuld marcipan, honning, sirup, kokos, hakkede nødder eller lemon curd.
Berusede æbleskiver med banan og rom
Lav berusede æbleskiver med hakket banan, der har trukket i rom. Fyld for eksempel en stor kop med bananstykker, dæk dem med rom og lad dem trække en times tid, eller lav ædrueligt fyld af halverede svesker, der har trukket i en blanding af citronsaft, sukker og stødt kanel. Beregn 1 spsk. citronsaft til 2 spsk. sukker og en tsk. stød kanel.
Prøv pikante æbleskiver med gedeost og krydderurter
Du kan også forlade det søde univers og gøre dine æbleskiver pikante med en skefuld gedeost blandet med krydderurter efter eget valg, ost og tomat, røget laks eller røget skinke.