Redaktionen anbefaler






Prøv æbleskivefyld, der overrasker, for eksempel lemon curd
Æbleskiver hedder æbleskiver, fordi de oprindeligt blev lavet med æbler. Æbleskiver smager fint med en tynd skive af et æble eller en lille skefuld finthakkede æbler i den halvt færdige æbleskive, når du har vendt den i æbleskivepanden en gang.
Et stykke kogt æble kan bruges i stedet for en skive frisk æble. Æblegrød, finthakket æble eller rabarberkompot er andre forslag fra Frk. Jensens Kogebog.
Æbleskiver bestod i 1700-tallet af æbler, der blev skåret i tykke skiver, når kernehus og skræl var fjernet. Æbleskiverne blev dyppet i dej og derefter bagt i smør på panden. De bagte skiver af æbler med dej på blev senere til de æbleskiver vi kender, som bages i en særlig æbleskivepande.
Du kan også fylde æbleskiverne med hakket chokolade, frosne blåbær, en teskefuld marcipan, honning, sirup, kokos, hakkede nødder eller lemon curd.
Lav berusede æbleskiver med hakket banan, der har trukket i rom. Fyld for eksempel en stor kop med bananstykker, dæk dem med rom og lad dem trække en times tid, eller lav ædrueligt fyld af halverede svesker, der har trukket i en blanding af citronsaft, sukker og stødt kanel. Beregn 1 spsk. citronsaft til 2 spsk. sukker og en tsk. stød kanel.
Du kan også forlade det søde univers og gøre dine æbleskiver pikante med en skefuld gedeost blandet med krydderurter efter eget valg, ost og tomat, røget laks eller røget skinke.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10