Glutenfri æbleskiver

Æblekskiver, som smager herligt, hvad end du tåler gluten eller ej. Disse små julegodter har vi lavet med rismel i stedet for almindelig hvedemel, og laver du dem i den rigtige æbleskivestørrelse, får du 15 stk.
Glutenfri æbleskiver
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk æg
0.5 tsk. natron
- Revet skal af 1 økologisk citron (kan udelades)
200 g rismel
80 g Maizena
20 g sukker
0.5 tsk. salt
1 spsk. loppefrøskaller
0.5 l. vand Du kan også bruge rismælk
50 g smeltet smør, samt ekstra smør til bagning

Sådan gør du

  1. 1.Dejen røres med maskine eller elpisker.
  2. 2.Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes.
  3. 3.Citronskallen rives fint og melet afvejes og blandes med sukker og salt.
  4. 4.Æggeblommer, mælk og smeltet smør kommes i røreskålen, og melblandingen tilsættes under omrøring.
  5. 5.Æggehviderne vendes forsigtigt i lige inden bagning.
  6. 6.Panden opvarmes, og der kommes lidt smør i hvert hul, inden dejen fyldes i.
  7. 7.Æbleskiverne vendes en kvart omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele.
  8. 8.Serveres med marmelade eller bærkompot.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert