Glutenfri æbleskiver
DESSERT

Glutenfri æbleskiver

Æblekskiver, som smager herligt, hvad end du tåler gluten eller ej. Disse små julegodter har vi lavet med rismel i stedet for almindelig hvedemel, og laver du dem i den rigtige æbleskivestørrelse, får du 15 stk.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk. æg
0.5 tsk. natron
- Revet skal af 1 økologisk citron (kan udelades)
200 g rismel
80 g Maizena
20 g sukker
0.5 tsk. salt
1 spsk. loppefrøskaller
0.5 l. vand Du kan også bruge rismælk
50 g smeltet smør, samt ekstra smør til bagning

Sådan gør du

  1. 1
    Dejen røres med maskine eller elpisker.
  2. 2
    Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes.
  3. 3
    Citronskallen rives fint og melet afvejes og blandes med sukker og salt.
  4. 4
    Æggeblommer, mælk og smeltet smør kommes i røreskålen, og melblandingen tilsættes under omrøring.
  5. 5
    Æggehviderne vendes forsigtigt i lige inden bagning.
  6. 6
    Panden opvarmes, og der kommes lidt smør i hvert hul, inden dejen fyldes i.
  7. 7
    Æbleskiverne vendes en kvart omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele.
  8. 8
    Serveres med marmelade eller bærkompot.