Glutenfri æbleskiver
- 4 Personer
Ingredienser
3 stk. | æg |
0.5 tsk. | natron |
- | Revet skal af 1 økologisk citron (kan udelades) |
200 g | rismel |
80 g | Maizena |
20 g | sukker |
0.5 tsk. | salt |
1 spsk. | loppefrøskaller |
0.5 l. | vand Du kan også bruge rismælk |
50 g | smeltet smør, samt ekstra smør til bagning |
Sådan gør du
-
1Dejen røres med maskine eller elpisker.
-
2Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes.
-
3Citronskallen rives fint og melet afvejes og blandes med sukker og salt.
-
4Æggeblommer, mælk og smeltet smør kommes i røreskålen, og melblandingen tilsættes under omrøring.
-
5Æggehviderne vendes forsigtigt i lige inden bagning.
-
6Panden opvarmes, og der kommes lidt smør i hvert hul, inden dejen fyldes i.
-
7Æbleskiverne vendes en kvart omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele.
-
8Serveres med marmelade eller bærkompot.